Възрастна жена и синът ѝ дали над 70 000 лева на телефонни измамници в София

OFFNews 15 ноември 2017 в 20:43 5941 3

Снимка sxc.hu

Възрастна жена и синът ѝ дали над 70 000 лева на телефонни измамници в София. 

На възрастната жена се обадил мъж, който започнал да я обижда и заплашва. 

Малко след това ѝ се обадил друг мъж, който се представил за инспектор от криминална полиция. Той я предупредил, че ще ѝ звънят телефонни измамници, затова да не вдига телефона на друг, за да не ѝ вземат парите. 

Мнимият полицай накарал 79-годишната жена да събере всички пари и ценности, които има, като изтегли пари и от банката, и да ги предаде на полицията, където щели да ги пазят от измамниците, съобщи БНТ. 

Жената тръгнала към банката, а измамниците я накарали да остави отворен домашния си телефон и да говори по мобилния. В това време те разговаряли със сина ѝ на мобилния му телефона. 

След като се върнала от банката, жената била инструктирана да сложи парите в плик и да ги хвърли през балкона. Така жената изхвърлила над 20 хил. лева, 19 хил. евро и 2000 долара, както и голямо количество злато.

Последвало и ново обаждане, в което мнимият полицай ѝ съобщил, че са заловени двама от измамниците, но остава още един, а след това ѝ казал да се прибере, защото ще има стрелба - да не я улучат. 

От последното обаждане възрастната жена и синът ѝ разбират, че са измамени. 

Случаят е отпреди близо месец, но заради заплахите, че ако се обадят в полицията или на медиите, ще ги убият, сигналът е подаден едва вчера. 

От полицията отново предупреждават гражданите да не се доверяват на подобни обаждания. 

"МВР и другите държавни институции не искат пари. При получаване на такъв сигнал веднага да се обадят в най близкото районно или на тел 112 ние ще им окажем съдействие", заяви директорът на СДВР Ивайло Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

3

theprofet

16.11 2017 в 08:33

Тия са от 80-те процента!!!

23293

2

Стефан

15.11 2017 в 22:58

Да, по радиото имаше и записи. Откровенни идиоти.
На измамниците повярвали, а на патрулката извикали патрулка.
 
X

Подкастът на OFFNews