Уволниха трима полицейски директори след проверката за убийството в Цалапица

Силовото министерство призна за пропуски и нарушения при разследването

OFFNews 19 октомври 2023 в 17:11 3297 2

Снимка МВР - Пресцентър

Уволниха трима полицейски директори след приключването на проверката за убийството в Цалапица.

В заключенията от проверката, направена по искане на министър Калин Стоянов, се признава за пропуски и нарушения при разследването. 

"Проверяващите са установили допуснати съществени пропуски и нарушения на нормативните изисквания, регламентиращи дейността, довели до напускането на страната на установения като извършител", пишат от МВР.

При проверката не са открити данни за прикриване на случая или прояви на протекция спрямо двама братя, съпричастни към престъплението. 

Констатирана е и липса на организация за осъществяване на издирвателната дейност в РУ – Стамболийски, както и недобро взаимодействие на районното управление с ОДМВР – Пловдив в тази дейност, става ясно от прессъобщението на МВР.

Във връзка с резултатите Васил Костадинов, старши комисар в ОДМВР - Пловдив, е уволнен за тежко нарушение на служебната дисциплина; гл. инспектор Ангел Керпиев – началник на РУ – Стамболийски, е уволнен за  „деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижа на службата"; инспектор Дамян Капов, група „Криминална полиция“ към РУ – Стамболийски при ОДМВР – Пловдив, е уволнен "за деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, уронващи престижа на службата". Капов е временно отстранен от длъжност, като производството е до 25 декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

2

avitohol

20.10 2023 в 08:55

Когато само уволнение е наказание за създаване на такива огромни проблеми към обществото - държавата е жалка в очите на хората.

22548

1

dolivo

20.10 2023 в 08:12

А така

А резултати?
 
X

Да помогнем на украинските деца!