Уволниха назначената от служебния кабинет шефка на АЗ, причината - новата визия на социалното министерство

OFFNews 14 юли 2023 в 09:08 3472 1

Министерство на труда и социалната политика

Снимка Архив

Министерство на труда и социалната политика

Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Полина Маринова е била уволнена, а на нейно място за временен шеф е назначена заместничката ѝ Милена Георгиева. 

От Министерството на труда и социалната политика не съобщават защо е освободена Маринова, но обясняват, че във връзка с новата визия на МТСП за по-ефективно управление на АЗ е назначена Георгиева.

Основен приоритет в работата на временната директорка ще е ускоряването на изпълнението на мерките за развитие на пазара на труда, финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Досегашният директор Полина Маринова бе назначен от служебния министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров през декември 2022 г.. 

Маринова смени Смилен Вълов, който бе част от АЗ повече от 16 години. Вълов бе назначен през януари 2022 г. от бившия министър на труда и социалната политика Георги Гьоков (БСП). И при смяната на Вълов в Маринова не бе посочена причина за смяната.

Сегашният директор Милена Георгиева е икономист по образование и е заместник изпълнителен директор на Агенция по заетостта от 2016 г. до момента. Работи в структурите на институцията повече от 16 години. Придобива опит в сферата на пазара на труда чрез управление на европейски програми и проекти, а през годините заема различни ръководни длъжности.

Била е началник на отдел, заместник главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти”, а от 2013 г. става неин главен директор. До 2014 г. е ръководител на Договарящия орган – Агенция по заетостта, по приоритетни оси 1 и 2 на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки