УНСС уволни преподавателката, която пише тройки за празни листа

OFFNews 14 юни 2017 в 08:29 16198 5

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) освободи от длъжност преподавателката Соня Докова, за която стана известно, че пише тройки за празни предадени листа на изпит, а на другите студенти пише двойки за това, че са стояли до края на изпитването. 

Преподавателката по Геоикономика и регионално развитие професор Соня Докова предизвика вълна от критики, след като се разбра, че по време на изпит е предложила да пише тройка на студентите, предали празни изпитни листове. 

"Радвам се, че имаше толкова бърза реакция от нашия университет. Длъжни сме да кажем истината за това, което се е случило", коментира пред Нова телевизия студентката от УНСС Ангелина Георгиева, която е била на изпита и е станала свидетел на некоректната практика. 

От УНСС признаха, че нарушения в провеждането на изпита са открити. „Проверили сме една част от писмените работи, има такива, които не са развили въпросите и им е поставена оценка „Слаб 3” въз основа на техния текущ контрол ,но има определени нарушения”, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Миланка Славова.

В същото време студенти се организират да излязат на демонстрация в подкрепа на Соня Докова. 

"Името на професора в този университет се споменава с уважение и респект. Тя е много точна при даването на оценки. Няма да допуснем тя да си тръгне просто така", заяви третокурсникът Хюсеин, който организира протеста в подкрепа на преподавателката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11900

5

Tanos

14.06 2017 в 14:56

"Умен", това не е много умно. Интересно става - за бели листа пишат тройки, за присъствие, според вас отличен. Така ли е? И къде става това? Дори да допуснем, че е така. Но присъствалите са направили нещо, били са там поне, нали? А тези дето не са стъпили? Говорим за редовна форма на обучение, не за дистанционни, задочни или други измислени обучения. Никъде по света, дори и в Танганайка, не може да завършиш редовно обучение "вишУ" без да присъстваш. Така че без сарказъм към тези дето посещават и тези, които си водят часовете. Защото има, както вие ги наричате "лекторчета", които не влизат в час и пишат значещи оценки на всеки, които си даде книжката. При тях няма как да има отличен за присъствие, нали не водят часове. Но това изглежда е удобно за всички, няма недоволни, и поради това не се преследва!

7506

3

В същото време студенти се организират да излязат на демонстрация в подкрепа на Соня Докова.

........

:-)))

Явно това са по-будните студенти - бъдещето на България...
Будалите да стоят до края на изпита и се надяват за четворки.

11900

2

Tanos

14.06 2017 в 09:38

Изпитването на "мъртви души", които не посещават занятия е порочна практика, аналогична на писането на оценка "среден" 3 за предадени бели листа. Но тя е "закована" в правилата на УНСС. То как иначе да имаш най-голям брой студенти. Пожелавам на тези, които са измислили и поддържат тази система да попаднат на зъболекар, който без да ходи на занятия има диплома и правоспособност за такъв. Дано няма лекари и инженери дето така са си получили дипломите, защото много ще страдаме.

11900

1

Tanos

14.06 2017 в 09:08

Тази я били освободили? Наистина ли е уволнена? Да не повярваш! Щели да погнат оплакалото се момче, защо? Това което казва си е така. А друг, от същата етническа група (ако се съди от имената) щял да прави контра протест? Ашколсун, натегач! Същата логика важи и за многобройните студенти не посетили нито една лекция или упражнение. По системата Слаб "(3-4)"в крайна сметка имат значеща оценка. То според правилника на УНСС не-посещаващите имат право да бъдат "изпитани" на "поправителна сесия". На какво основание? Защо журналистите не попитат за това? Текстовете на ЗВОбразование предполагат друго. Добре че медиците и стоматолозите не получават оценките си така, дано.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки