Тормоз над застъпници на независимия кандидат-кмет на Панчарево

Полицайка влязла да разпитва в съблекалнята гол футболист на ФК Урвич

OFFNews 04 ноември 2023 в 19:47 4775 1

Панчарево
Панчарево.

В деня на изборите един от най-оспорвани столични райони се очаква да е район Панчарево. Където битката е между независимия кандидат Николай Гюров и представителката на ГЕРБ Евгения Алексиева.

В деня за размисъл обаче редица от застъпниците на Николай Гюров са били следени и проверявани от цивилни служители на СДВР за купуване на гласове, научи OFFNews. Такъв тип проверки са правени и преди първия тур на изборите.

Интересното е, че служителите на реда са били обикновено 4 или повече на брой по време на проверките, като в някой случай са стигали до 7 и са се включвали и униформени полицаи. Проверявани са граждани и техните автомобили.

Ето и видео от един от многобройните случаи.

Застъпниците се информират само че проверката се прави по сигнал, но без да става ясно от кого е подаден. Днес в район Панчарево служителите на СДВР са извършили 6 проверки на застъпници на Николай Гюров. При нито една от тях не е открито никакво нарушение.

Единият от случаите е фрапиращ. Проверката за "купуване на гласове" е извършена по време на официален футболен мач на ФК "Урвич"-Панчарево.

"Един от играчите на отбора е бил сменен на полувремето и докато е бил гол в съблекалнята е влязла полицайка да го разпитва за купуване на гласове. И всичко това се случва на Архангеловден", коментира пред OFFNews кандидатът за кмет Гюров.

Според него обяснението за случващото се е единствено страх от страна на опонентите му.

"Всичко това много прилича на акция за сплашване. Разбирам отлично, че органите на реда трябва да реагират на сигнали за изборни нарушения, но това минава всякакви граници", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки