Тоалетната в Борисовата затваря, когато се отваря бирата

OFFNews 12 юни 2017 в 15:19 16798 3

Обществената тоалетна в Борисовата градина затваря, когато се отваря бирата. Така се шегуват редовните посетители на парка, които се събират по алеите след работа с деца и кучета. 

Най-хубавата тоалетна в София през лятото обаче ще работи с час повече - до 21 часа вечер. Заради сигурността на жените от персонала няма как да удължим работното време до по-късно, обясни за OFFNews Милена Васева, която е шеф на "Паркове и градини" в Столична община. 

По думите й сериозен инцидент в тази общинска тоалетна все още не е имало, но в Южния парк тийнейджъри стреляли с прашки по прозорците и служителката във WC-то.

Затова сега в тоалетните има паник бутони, а сред 30-те камери в централната част на Борисовата една следи и случващото се около и в общата част на луксозната тоалетна. Кадрите се наблюдават в реално време в охранителните кабинки, където в петък, събота и неделя дежурни стоят цяла нощ. Целта е тези охранители да извикат бързо полиция при необходимост. 

Въпреки това Васева смята, че гаранции за сигурността на жените, които работят в тоалетната, няма как да се даде късно вечер. 

А и нарушенията в Борисовата градина са много - от чупенето на люлките на детските площадки през запушването на чешмите, за да се къпят кучетата в тях, пускането на четирикраките във водните басейни и паркирането на автомобили вечер на забранени места в парка.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

3

bls

12.06 2017 в 15:50

Аз съм склонен да пусна една вода на спокойствие в чиста тоалетна, а тая от опит мога да кажа, че е чиста и поддържана. Особено за жените пък това е още по-важно. Отделно - писна ми да вони на кенеф /пикня и урина/ из парковете така че да - ако тоалетната е чиста, удобна и без риск да срещнеш някакъв дивеч или нещо по-лошо вътре - 1 лев е приемлива цена.

12298

2

kamborev

12.06 2017 в 15:44

Да и мен ме изненада цената. Да затварят, така или иначе надали някой ще е склонен да плаща по толкова и си вършат работата в храста до кенефа!

29217

1

Лопе де Вега

12.06 2017 в 15:36

Е няма ли подходящи храсти и дървета наоколо? И като гледам цената от 1 лев... Ае стига бе - кинта за една кратка поливка? Срамота!

Поздрав!
 
X

Подкастът на OFFNews