"Ти винаги беше от светлата страна на живота." Сбогом, доц. Таков! (снимки)

OFFNews 16 юли 2017 в 15:27 39604 1

Снимка Сергей Антонов

"Ти винаги беше от светлата страна на живота. И оставяш светла диря в живота ми, Кристиане! Благодаря ти за куража, за вдъхновението и за приятелството, благодаря, че те имаше." Така журналистът и дипломат Стефан Тафров се прости с обичания приятел, преподавател и вдъхновение за много студенти - доц. Кристиан Таков.

Опелото му започна в 14 ч. в църквата "Свети Седмочисленици". Въпреки проливния дъжд стотици се наредиха на опашка, минаваща през цялата градинка и продължаваща към ул. "Граф Игнатиев", и зачакаха търпеливо, за да кажат "Сбогом" и да изразят съпричастността си с болката на близките му.

Доц. Таков си отиде на 11 юли на 51 години. До кончината си възпитаникът на Софийския университет преподава в Юридическия му факултет гражданско, семейно и търговско право. В последните години от живота си доц. Таков активно защитава гражданската позиция за пълноценна съдебна реформа, която да пресече корупционния модел. Той е един от учредителите на партия "Да, България". На 10 ноември 2013 г. изнася силна реч пред студенти в СУ, чийто протест подкрепя и става вдъхновение и пример за все повече и повече млади хора.

"Имаме вопиюща нужда от светъл пример. Може би затова в градинката на "Св. Седмочисленици" стотици чакат под дъжда, за да отдадат последна почит на Кристиан Таков", написа Пламен Даракчиев и публикува снимка на мълчаливо чакащото в дъжда множество.

Ето една от речите на доцента - пример за колеги, приятели, студенти и политици:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews