Стотици на протест в Асеновград срещу роми, нападнали спортисти в града

ОFFNews 28 юни 2017 в 21:59 21567 9

Снимка бТВ

Спонтанен протест се проведе по улиците на Асеновград, предаде бТВ. Причината - гражданите се ядосани заради нападението на роми над тийнейджъри и деца от клуба по гребане на СК "Асеновец".

Стотици жители на Асеновград излязоха по централните улици на града. Първоначално протестът е започнал мирно, но по-късно протестиращите са се насочили към ромската махала. 

Полицията и жандармерията, които са били на мястото на събитието, са спрели тълпата преди да стигне до ромската махала. 

Протестът е организиран в социалните мрежи. Очаква се още един - в неделя, като се предвижда той да бъде по-голям.

В понеделник група младежи от ромски произход напада с камъни и колове деца и треньори от клуба по гребане на СК "Асеновец".

Напрежението е започнало след като лодката на гребците се обръща във водата. Първоначално ромите предлагат да помогнат, но след отказ от страна на децата стават агресивни. 

По думи на едно от момичетата от отбора по кану-каяк, групата младежи тръгнала след тях, целила ги с камъни, дори ги заплашила с удавяне и убийство.

На помощ си притичват двама от треньорите в спортния клуб, които също отнасят удари от страна на ромите. В побоя са пострадали дори малки деца. 

Нападнатите успяват да стигнат до болницата, но там ромите ги причакват и отново нападат. В разпрата са пострадали и родители на част от децата. 

Със сериозни травми са трима - момче от отбора е с контузия на главата и натъртвания, а негов съотборник е със счупена дясна китка. Един от ромите - нападатели пък е със счупени прешлени на кръста.

За нападението бяха задържани осем души от ромски произход между 18 и 41 години, образувано е досъдебно производство. Районната прокуратура също ще предприеме мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8461

9

Kara Kolio

29.06 2017 в 08:02

Бели цигани протестират срещу черни цигани. Търкайте картончета, слушайте си чалга, дондуркайте си мутрите и дано най-накрая ви изхвърлят от Европа. Само тогава се чудя кой ще ви бъде виновен.
Робско заспало племе.

63994

6

Red or Dead

29.06 2017 в 01:00

Пич,искрено съжалявам, че ни си ”уловил” САРКАЗМА МИ....може би трябва да съм по-прям,ама това ми е стила,явно си нов,както ида е.....няма за КАКВО да се оправдавам,просто ти отговарям от уважение и да засвидетелствам моята ПЪЛНА ПОДКРЕПА...

8000

5

Stilgar Naibov

29.06 2017 в 00:47

@Red or Dead ако искаш вярвай ама не познавам нито един евротолераст дето да живее тук (в Асеновград)

13780

4

Перко

28.06 2017 в 23:00

И защо е този шум? С малко координация между институциите можеше да се спре водата в Асеновград, пожарните коли да са на профилактика в София и маалата да гори от четирите края :)

63994

3

Red or Dead

28.06 2017 в 22:23

“““....мамицата ви тъмно - скоро , скоро ....““““

Скоро, скоро, колко да е скоро......като гледам на матрЯл са му сложили някаква АНЕСТЕЗИЯ.......МАСТЕР коктейл синтетик.....“ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ“!!
Целият свят се чуди и се мае, формулата на АНЕСТЕЗИЯТА е пазена ПО-СТРОГО от онази за “Кока-Кола“......тъй, че сценарият ще е следният, ако евентуално нещата не се разминат от само себе си, утре ще се появи МЕСИЯТА с жлътата ла коста(дано румитУ да я е препрала, че вече е бая засечена;) небрежно мушнал лявата ръка в джоба и да мачка онуй дето е умряло още преди Христа......леко накривена ТИКВА наляво и премрежен поглед в бъдещето, което е видимо само за НЕГО.......финалът е ясен;)

63994

2

Red or Dead

28.06 2017 в 22:14

Алоооуу, в Асеновград няма ли евротолерасти да се намесят, ромите са наша гордост, станала е грешка, тези спортисти са ги предизвикали за да клатят стабиУноста.....нека сме европейци и да сме преди всичко толерантни.
Апропо, де го краси хелзинкитУ....този библейски хироу....красииии, на кого ни остави...мъкааа.....сълзите напират неконтролируемо....

“““...За нападението бяха задържани осем души от ромски произход между 18 и 41 години...““““

УУУУ...незабавно ги освободете, те са невинни, жертви на системата...в тях дреме един бъдещ Мандела и Анджела Дейвис едновременно....

12548

1

joro_bul

28.06 2017 в 22:08

Защо няма коментари? ааааа, защо- мамицата ви тъмно - скоро , скоро ....
 
X

Подкастът на OFFNews