Слънце и жълт код за валежи, идва застудяване

OFFNews 17 ноември 2023 в 06:47 878 0

Времето

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен днес във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Кюстендил, Перник, София област и столицата. 

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд. До вечерта ще са повсеместни, а на места в Западна България количествата ще са значителни. Вятърът ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са от 10°-13° в Северозападна България до 17°-19° на изток.

В планините времето ще бъде динамично. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава и в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. До вечерта ще завали и на изток. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад, но привечер ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°, но привечер бързо ще се понижат. През нощта срещу събота в планините от западната половина на страната границата на снеговалежа ще се понижи значително и дъждът ще премине в сняг. Количествата ще са значителни и в комбинация с бурния вятър ще има условия за виелици.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър, предимно от юг, но до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Привечер облачността ще се увеличава и вплътнява и до полунощ на много места ще превали дъжд. Максимални температури: 14°-16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков