Слагат 'шумна маркировка' в района на Ябланица

OFFNews 19 ноември 2017 в 16:20 5603 1

'Шумна маркировка' ще бъде поставена в района на Ябланица в началото на следващата седмица - това стана ясно от регионалния министър Николай Нанков след срещата в Министерски съвет заради зачестилите катастрофи и жертви по пътищата.

Отделно от това нови мерки ще засилват контрола на движение, за да се предотвратят тежки катастрофи, стана ясно от извънредната среща при премиера Бойко Борисов, свикана заради катастрофата край с. Микре, в която загинаха 9 души.

В наредби ще се задължат в най-кратки срокове всички превозни средства, които изпълняват обществен превоз, да се оборудват с видеорегистратори – камери, които заснемат в реално време периметъра извън превозното средство, тоест цялата пътна обстановка и биха могли да бъдат в голяма полза на МВР, ако се стигне до инциденти. Това ще са едни своеобразни „черни кутии“, каза на брифинга транспортният министър Ивайло Московски.

МВР ще направи предписание за опасни участъци от пътища, какъвто е и този участък, близо до Ловеч.

Такива места има на 66-ти км на магистрала „Марица“ и на други места, каза вътрешният министър Валентин Радев.

Още по темата четете тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12017

1

Кулин бан

19.11 2017 в 18:21

На дългите прави от село Сопот до разклона за Троян-Ловеч карат като луди. А ако номерът на колата започва със CA, CB или B най-добре да отбиеш, докато отмине. Тези коли ги карат луди хора.