Шофьори викат Борисов на границата с Гърция

OFFNews 02 февруари 2016 в 11:55 5241 9

Шофьори викат премиера на границата с Гърция

Напрежението на българо-гръцката граница ескалира, след като граничните пунктове бяха блокирани от гръцки фермери. Над 350 ТИР-а не могат да преминат в Гърция заради протеста на земеделци от южната ни съседка, съобщава БГНЕС. От днес блокирани са и трите пункта - Кулата-Промахон, Илинден-Ексохи и Маказа, съобщава БГНЕС.

„Докарваме фадромите и блокираме границата, да дойде Бойко Борисов, Лиляна Павлова, министри, целият кабинет да дойде тук”, обявиха българските шофьори, които цяла нощ стоят на границата и няма никакъв шанс през ГКПП-Кулата.

15 километра достигна опашката от ТИР-ове от българската страна, чакащите камиони достигат от Кулата до Дамяница.

Шофьорите от цялата чакаща колона се събират на Кулата и се заканват да обърнат ТИР-овете на пряко и да блокират границата за абсолютно всички. Към границата пътува областният управител Бисер Михайлов и началникът на областната дирекция на полицията за водене на преговори. От гръцка страна ситуацията е сходна. От там български шофьори сигнализираха, че втори ден стоят на 10 километра преди границата, бедстват без храна и вода, и поискаха намесата на Външно министерство за изпращане на нота до гръцката страна заради блокадите.

Заявените интервали на протестите са са от 10.00 до 15.00 часа и от 17.00 до 22.30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!