Салхедин ще бъде обвинен за грабеж, придружен с опит за убийство

OFFNews 07 ноември 2013 в 10:42 1995 0

Транспортират Салахедин Бин Аладин от границата ни с Гърция. Снимка: Булфото
Транспортират Салахедин Бин Аладин от границата ни с Гърция. Снимка: Булфото

 

Задържаният преди ден от гръцките власти алжирец Салхедин Бин Аладин ще бъде обвинен за грабеж, придружен с опит за убийство, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък.

В алжиреца е намерен намерен краден мобилен телефон. Софийската градска прокуратура (СГП) ще поиска постоянното му задържани в ареста.

Цацаров обясни, че не е притеснен от факта, че Аладин е успял да напусне България и е задържан в Гърция.

”Трябва да отчетем, че границата на България не представлява това, което имаме в съзнанието си като представа за класическа граница. Би ме притеснявало, ако не бе заловен. Казах на МВР: ”Няма вариант при който този човек да не бъде заловен”. Локализиран апартамента, в който се крие в Пловдив, таксито, което го е отвело до съответното село, локализиран целия му маршрут. По същия начин бе вдигната и гръцката гранична охрана. Притеснява ме, че е влязъл на територията на страната, не е влязъл като бежанец, а като нелегален имигрант. Поискал е убежище и производството е тръгнало и не е завършило. Той е човек с бележка – документ за самоличност, който е бележка от агенцията по бежанците”, разказа още главният прокурор.

В петък Софийска градска прокуратура ще му поиска постоянна мярка "задържане под стража", съобщи Цацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков