Руснаци, които живеят в България: Русия е фашистка страна, Путин - убиец

OFFNews 20 август 2023 в 22:09 4829 5

Путин

Снимка БТА

Руснаци в София.

С плакати "Путин е убиец" и скандирания "Не на войната!" руснаци, които живеят в България и не подкрепят Кремъл, се събраха на демонстрация в центъра на София.

Тя е част от обща инициатива в градове от Европа, Австралия, Северна и Южна Америка. Инициативата е на екипа на руския опозиционер Алексей Навални.

В момента най-големият критик на руския президент Владимир Путин излежава деветгодишна присъда в наказателна колония, а в началото на август Русия осъди Алексей Навални на още 19 години в колония.

Днес се навършват три години от опита Навални да бъде отровен с веществото "Новичок".

Ирина Дмитриева, която е сред организаторите на демонстрацията в София, заяви пред програма "Хоризонт" на БНР:

"Сега идват акции срещу Путин, защото ние искаме да кажем отново, че Путин е тиран, е убиец... Това е много страшен човек. Той притежава хиляди хора. Сега Русия е много болна, в Русия сега има фашизъм. Аз искам да видим Русия като свободна, демократична страна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

5

Гражданин

21.08 2023 в 11:37

Потив Путин не значи против империята. Болшинството руснаци, които са против Путин и войната искат запазването на Русия, а това означава в бъдеще съкото да се повтори пак. Както се повтаря от много столетия.

2994

4

Гражданин

21.08 2023 в 11:34

Внимание, сред "доблестните" най-малко 50% са спящи агенти.

12407

3

Bad Horse

21.08 2023 в 10:02

Тези няколко човека са изключение. Повечето руснаци извън Русия си траят робски и чакат да види накъде ще подуха вятъра преди да заемат позиция. А голяма част от емигрантите са активно на страната на Путин. Много повече от тези 5 човека с плакати.

Руските емигранти и наследниците им от Врангелово време до сега, са 5-та колона в България. Не са като другите емигранти, след поколение-две да се интегрират. Като арменците примерно. Не, той ще ти каже гордо че е руснак и те е освободил два пъти и му дължиш признателност.

345

2

Джендо Джедев

21.08 2023 в 08:14

Браво на тези доблестни хора!

710

1

Д-р Мазникуров

20.08 2023 в 22:50

Aаааа, няма ли някои наши малки "родолюбци" и "иZрожденци" да накажат и порицаят тези отвратителни "евро-атлантически" агенти! Как може така, да разпространяват "фалшива информация" за славната и героична, руZZка асвабадителна "армия"? Къде се намират те? Че тук е Задунайская Губерния, 16-тата реСпублика (ДВА пъти се самопредложила, няма други такива жалкари, наистина.....)!
 
X

Да помогнем на украинските деца!