Роми блокираха влакове, искат узаконяване за къщите си

OFFNews 29 юли 2014 в 10:45 10934 29

Роми блокираха ЖП линия

Снимка Кадър bTV

Роми блокираха ЖП линия в района на столичния квартал „Факултета“ в знак на съпричастност към събратята си от ромската махала в Стара Загора, чиито къщи бяха съборени миналата седмица.

Протестиращите застанаха на линията Захарна фабрика – Горна баня на прелеза, който се намира в близост до ромската махала „Факултета“ в София.

Пред bTV те заявиха, че протестират от съпричастност към хората от ромската махала в Стара Загора, чиито незаконни домове бяха сринати миналата седмица. По-късно стана ясно, че демонстрантите настояват и за това да бъдат узаконени техните къщи. Те са убедени, че имат подобни проблеми, защото държавата ги дискриминира.

От пресцентъра на БДЖ уточниха, че заради ромската блокада три влака са спрели. Потърпевши са влакът София-Перник, който е спрял в близост до прелеза при „Факултета“, железницата. Друг влак по същата линия спрял в Горна Баня, а железницата, която се движи по маршрута Кюстендил-София, изчаква на гара „разпределителна“ в Перник.

От БДЖ коментират, че ромите не са предупредили властите за намеренията си, с което са създали предпоставки за опасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!