Роднини ще се грижат за осиротелите близнаци от Карнобат

OFFNews 18 март 2021 в 09:09 6051 0

Павлина Спиридонова, началник отдел "Закрила на детето" в Бургас

Семействата на двамата починали родители на родените в Бургас близнаци ще поемат грижата за тях, обясниха от службата "Закрила на детето" пред Нова телевизия. Сред тях са бабите и вуйчото на децата, предстои и разговор с дядото.

Съдбата на двете бебета развълнува цяла България, а мнозина призоваха за организиране на дарителски кампании.

Майката на близнаците почина от коронавирус. Близнаците бяха родени, докато тя бе в кома в бургаската болница. По-рано от Ковид-19 е починал и бащата на децата, както и единият им дядо.

Семейството на бебетата е от Карнобат. Новородените имат и по-голяма сестричка  на 4 години.

„Установихме, че семействата на двамата родители имат желание да се грижат за децата. Днес предстои разговор с бабата по бащина линия, за да се подготвят документите и да се създаде настойнически съвет. В него могат да участват членове и на двете семейства. На по-късен етап те ще могат да осиновят децата”, обясни в предаването „Здравей, България” Павлина Спиридонова, началник отдел "Закрила на детето".

В момента децата се намират в неонатологично отделение, тъй като са родени преждевременно.

В четвъртък роднини на починалите майка и баща помолиха всички постове в социалните мрежи, свързани с дарения за тях, да бъдат изтрити, тъй като за момента нямат нужда от финансова помощ.

Кметът на община Карнобат е обявил, че ако семейството има нужда от финансово помощ, на следващо заседание на Общинския съвет ще бъде внесена докладна записка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков