Ексклузивно Паралелното преброяване при 65%: Величие влиза в НС, ДПС са втори

Роднина на Александра Сивриева: Търсихме я до последно

OFFNews 13 април 2016 в 07:26 9651 1

Роднина на Александра Сивриева: Търсихме я до последно

Търсили сме я до последно, нашето ежедневие беше да ходим на работа и после да я търсим по нощите дори. И по обяд съм си тръгвал да я търся, каза пред БНТ роднината на намереното мъртво момиче Светльо Ангелов.

Снощи беше открито тялото на 13-годишното момиче, което е в неизвестност от 22 март и беше обявена за национално издирване в началото на април. По неофициална информация Александра Сивриева е открита от нейни връстници в подземните помещения на бившия ресторант "Ловен дом" в града.

Близкият на починалото момиче разказа и че единственото, което знае е, че преди да изчезне е отишла за кафе до близкия магазин. Той каза, че очевидци разказали, че момичето се качило в кола. "Качила се на колата и изчезнала. Няма я", каза Ангелов. Той не знае момичето да е било заплашвано и да е имало конфликт с някого. "Не знаем. Те ще знаят, вкъщи - баба ѝ, прабаба ѝ, може те да знаят. Търсихме я, не можахме да я открием, колко вечери не сме спали. Постоянно. До днес все сме търсили. Отиваме на работа, после цяла нощ търсим", разказа Ангелов.

Той каза, че е обикалял района на ресторанта, където е открито тялото на момичето, но не се е сетил да провери в изоставените помещения на ресторанта. "Нямах съмнения просто за тука. Тука е българска махала, ние сме на 2-3 км оттук, не знаем какви хора се събират", каза той.   

На този етап информацията не се потвърждава официално нито от МВР, нито от прокуратурата. Преди няколко дни прокуратурата в Провадия е изискала от ОД на МВР - Варна материалите по работата, свързана с издирването на Александра и е образувала досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице.

Говорителят на окръжната прокуратура Варна Радослав Лазаров, заяви за БНТ, че държавното обвинение ще даде официално изявление, когато готовност за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови