РИОСВ: 'Фермата' нарушава Закона за водите

Мартин Георгиев 24 октомври 2017 в 09:28 13876 4

Снимка Facebook

Телевизионното предаване "Фермата" нарушава Закона за околната среда и водите, станало ясно след извършена проверка на РИОСВ-Перник. 

Проверяващият орган констатирал, че осъществяваните дейности от предаването върху санитарно-охранителните зони до язовир "Студена" са в противоречие на забраните и ограниченията в закона. Той забранява изграждането на паркинги, животновъдни ферми, къмпинги и ваканционни лагери на използваната територията.

За проверката съобщи Тома Белев от Асоциацията на паркове в България.

Оказва се, че продуцентите на шоуто - компанията "Междинна станция“ ООД, имат сключен договор за достъп до терен на територията на язовир „Студена“ с „ВИК“-Перник и изпълняват задълженията си по него. Проверките на компетентните институции не са установили замърсяване на територии и водното огледало на язовир „Студена“.

Замърсяване на територията действително не е установено, но проверката на РИСОВ отбелязва извършени нарушения, поради което дава 14-дневен срок на "ВиК", която е страна по договора, да приведе терените в първоначалния им вид. 

Очаква се "Фермата" да продължи да се излъчва до средата на декември. От изявлението на продуцентите не става ясно обаче дали и какви действия ще бъдат предприети за отстраняване на нарушенията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

3

Buriata

24.10 2017 в 23:23

Това вече излиза извън границите на нормалното. Няма никакви нередности във Фермата. Аз поне следя предаването и то си се вижда. То не бяха някакви си вегани, които пищяха, че не можело да се коли и яде месо. Сега и от зелените НПО-та, които са известни с изнудваческите си акции ги налазиха. Ами дайте да прекратяваме тези предавания и да гледаме по цял ден ВИП брадър как едни кухи лейки се напиват и пърдят.

12435

2

Jinx

24.10 2017 в 19:14

Що белев е замесен тая работа не е чиста. Обзалагам се, че първо се е обадил на продуцентите, да пита дали ще си платят, за да не вдига шум.

12860

1

newfoundland

24.10 2017 в 17:37

Ясно е едно, че Тома Белев изнудва предаването, каквото е и основното занимание на зелените у нас по принцип.