Разкриха наркооранжерия с 87 растения канабис

OFFNews 04 март 2017 в 12:59 8982 7

Криминалисти от столичното Второ районно полицейско управление разкриха оранжерия за отглеждане на канабис, съобщават от пресцентъра на МВР.

Помещението, в което е имало 87 канабисови растения, се намира в ж.к. "Надежда". 

След претърсване на дома на добре познат на полицията жител на софийския квартал, криминалистите открили две стаи, в които са били създадени оптимални условия за растежа на канабис. Наркооранжерията била снабдена с нагревателни лампи, отражатели, изградена поливна система, съоръжения за отчитане и поддържане влажност на въздуха, вентилационна система.

При извършените действия са иззети над 2 килограма зелена тревиста маса, открити са и над 4000 къса цигари без бандерол. 

Също така полицията, съвместно със служители на ЧЕЗ, извършва проверка, при която е установява неправомерно включване към електропреносната мрежа.

Живущият в имота е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

7

66

05.03 2017 в 22:18

Ако не беше крал ток !
" съвместно със служители на ЧЕЗ, извършва проверка, при която е установява неправомерно включване към електропреносната мрежа."

25665

6

Victimized

04.03 2017 в 13:59

"Португалия декриминализира употребата на всички наркотици през 2001 г. Марихуана, кокаин, хероин, всички – Португалия решава да третира притежанието и употребата на малки количества от наркотиците като обществен здравен проблем, а не като криминален такъв. Наркотиците все още са незаконни, разбира се. Но ако сега някой бъде заловен с тях, той ще получи малка глоба и може би ще бъде насочен към програма за лечение, но няма да получи присъда в затвор и криминално досие."
"Все пак, съвсем ясно е, че декриминализацията не донесе тежките последствия, които предсказваха нейните противници. Институтът за промяна на политиките за наркотиците (Transform Drug Policy Institute) казва в своя анализ на португалските закони за наркотиците:Истината е, че ситуацията с наркотиците в Португалия се подобри значително в няколко ключови сфери. Най-забележимото е, че ХИВ инфекциите и свързаните с наркотици смъртни случаи намаляха, докато големият скок в употребата, от която се страхуваха някои, не се случи

25665

5

Victimized

04.03 2017 в 13:54

Има, с легализация. В Португалия и Холандия намалиха употребата с над 60% след като го легализираха, намалиха и контрабандата, намалиха и престъпниците които тази индустрия продуцира...

12678

3

ovgun

04.03 2017 в 13:47

Има ли как да се спрат хората, които рискуват да се занимават с подобна дейност? Щото през последните 20 години аз гледам само как се увеличават, въпреки най-строгите мерки. Сухият режим ефективен ли е бил? Има ли начин да се елиминират търсенето и предлагането и КАК?

13507

2

Не търгувай с наркотици и контрабандни цигари, от ГЕРП не обичат конкуренцията.
Не кради ток - няма да остане за циганите.