Разбити тротоари около ремонтираното кръстовище на Руски паметник (снимки)

OFFNews 07 септември 2015 в 09:45 6137 10

Разбити тротоари около ремонтираното кръстовище на Руски паметник (снимки)

Снимка OFFNews

Част от тротоарите по локалните шосета на Руски паметник остават разбити, след големия ремонт на кръстовището, установи проверка на OFFNews. 

Ремонтът и подмяната на комуникационната инфраструктура в локалната улица на бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен" от страната на трамвайната спирка започна заедно с ремонта на кръстовището. Днес обаче тротоарът остава недостъпен за пешеходците, които са принудени да ходят по вече ремонтираното пътно платно. В същото време строителни материали са оставени без надзор денонощно.

Заради неремонтирания тротоар достъпът до магазини и жилищните кооперации е труден. 

Подобно е и положението от другата страна на кръстовището. Тротоарът от едната страна на локалното шосе на бул. "Македония" стои разкопан и преминаването по него е трудно. Плочките, които трябва да бъдат положени като настилка, са оставени също денонощно без надзор.

От другата страна на булеварда тротоарите и шосето бяха ремонтирани и открити още с пускането на движението през кръстовището на Руски паметник.

Преди откриването на кръстовището на 20 август столичният кмет Йорданка Фандъкова предупреди, че ремонтът на локалните улици ще продължи до средата на септември, което е в края на тази седмица. 

За разлика от времето на активните ремонтни дейности, когато се работеше от рано сутрин, в последните дни работници на фирмата изпълнител не могат да се видят. За сметка на това, от днес служители на Центъра за градска мобилност започнаха да поставят новите табели за режима за платено паркиране в района. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки