Радев: Бъдещето на Косово е в ЕС

OFFNews 30 ноември 2022 в 15:25 895 1

президенти

Снимка БГНЕС

Президентите на България и Косово.

България ще продължи да работи активно за още по-голяма ангажираност на ЕС със Западните Балкани. Това каза президентът Румен Радев, който днес се срещна колегата си на Косово Вьоса Османи-Садриу.

Двамата държавни глави се срещнаха „на четири очи“. Имаше и пленарни разговори на официалните делегации. 

"За нас бъдещето на Косово е в ЕС", заяви държавният глава.

Радев посочи, че страната ни приветства усилията на държавното ръководство и на обществеността в Косово за пълноценната европейска интеграция и всички стъпки за продължаване на реформите, за укрепване на държавните институции, за съдебната реформа, борбата с престъпността и корупцията като ключови за бъдещо членство в ЕС.

Президентът Радев каза още, че благодарение на усилията на България през последните месеци има още важни стъпки, предприети от ЕС, в подкрепа на нашия регион.

"Не само за повишаване на сигурността, а и за преодоляване и смекчаване на енергийната криза и за стимулиране на обществено-икономическото развитие на региона. Очакваме страните от региона на Западните Балкани да докажат в един непрекъснат процес и своята ангажираност с принципите и ценностите на ЕС, като се демонстрира ясна ангажираност с европейските ценности и със спазване на принципите на добросъседство", добави президентът на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша