Протест пред Съдебната палата: Няма да мълчим, 14 юни е символна дата!

OFFNews 14 юни 2017 в 06:46 4437 4

Национален протест "Марш за европейско правосъдие!" ще се проведе днес в столицата и големите градове на страната. Организатори са "Правосъдие за всеки" и ЗаДаОстанеПРИРОДА.

В София митингът е от 18,30 часа пред Съдебната палата. 

На страницата на събитието организаторите пишат: 

14-ти юни е символна дата, която не можем да подминем! Това е Денят на срама за нашата нова държавност, когато само с едно нагло олигархично назначение в ДАНС се сринаха представите ни, че демокрацията работи, а правата и свободата са ни гарантирани от закона. 

Четири години по-късно мафията е по-силна от всякога, овладяла е всички властови ресурси и е превърнала демокрацията в грозна карикатура, а онзи от ДАНС, когото уж изгонихме през 2013г. , във властелин на почти цялата държава.

На 23-ти май няколко хиляди граждани извикаха мощно: "Няма да мълчим!" под прозорците на властта по време на Марша за европейско правосъдие. Чуха ни, но пак не ни разбраха. Вместо това върви опит за пълно овладяване на съдебната система чрез манипулация на изборите за нов Висш съдебен съвет, който е правителството на Съдебната власт, и опити за отстраняване на председтателя на ВКС г-н Лозан Панов.

Той има смелостта да поиска независимо разследване на нерегламентираните контакти на Главния прокурор /ЦУМ гейт/ и постави пред Президента въпроса за конституционни реформи в структурата и модела на прокуратурата и Висшия съдебен съвет . Последваха грозни обвинения срещу тази достойна позиция и отвъртяни болтове на служебната му кола. 

Имаме безконтролен и безотчетен Главен прокурор, който директно заявява, че не дължи обяснения никому за действията си, анонимна и неефективна прокуратура, която прилага избирателно правото, управляващи политици, които твърдят, че съдебната реформа не включва прокуратурата, председател на Върховен Административен съд, който участва в манипулации на изборите за нов ВСС, и министър на правосъдието, призоваващ за тишина в системата, за да не се говори за корупция, зависимости и фактическия отказ от правосъдие. Писна ни наистина,

СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!
НИЕ СМЕ ГНЕВНИ, НИЕ СМЕ ОТГОВОРНИ ПРЕД СТРАНАТА
И ДЕЦАТА СИ, СИ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧИМ!.

Този път Маршът ще е национален и ще се проведе съвсем предупредително. Ще подготвим и внесем петиция до Народното събрание и Министерски съвет с нашите искания.

Призоваваме всички свободни и достойни граждани, които милеят за страната си, да участват в Марша за европейско правосъдие. Нека покажем, че няма да позволим мафията да си присвоява собствената ни държава!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!