Прощаваме се с доц. Кристиан Таков

OFFNews 16 юли 2017 в 06:30 14030 1

Днес изпращаме доцент Кристиан Таков.

Всички, които желаят да окажат последна почит и да изразят съболезнованията си на близките му, ще могат да го направят по време на опелото. То започва в 14 ч. в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

Доцентът по гражданско, семейно и търговско право в Софийския университет почина на 11 юли на 51 години.

Кристиан Таков е роден на 7 ноември 1965 г. Завършва Немската гимназия, а след това - право в СУ. Специализира в Хамбург и Фракфурт, германия. Носител е на Хумболтова стипендия в Института „Макс Планк“, член на Академичния съвет на Софийския университет от 2007 до 2011 г.

От 1994 година е арбитър в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, през 2004 г. става и негов председател. Член на Консултативния съвет по законодателството (2001-2002 г.), на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен контрол (2002 г.), съветник по правни въпроси на президента Росен Плевнелиев.

Член на Дружеството за германо-българско правно сътрудничество. Съосновател на Института за германско право към Юридическия факултет на Софийския университет.

Научен секретар на редакционната колегия на сп. „Съвременно право“.

В последните години от живота си доц. Таков активно защитаваше гражданската позиция за пълноценна съдебна реформа, която да пресече корупционния модел. Той е един от учредителите на партия "Да, България".

На 10 ноември 2013 г. изнася силна реч пред студенти в СУ, чийто протест подкрепя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови