Проходът ''Петрохан'' е затворен до утре

Рени Петрова 10 януари 2021 в 19:44 2071 0

Проходът "Петрохан" е затворен до утре заради снегопочистване и паднали клони, съобщиха на извънреден брифинг от МВР и Агенция "Пътна инфраструктура" по повод усложнената пътна обстановка заради лошото време.

Всички служители от горската администрация на АПИ и МВР работят усилено, като снеговалежът се засилва и евентуално утре проходът ще бъде отворен. 

По информация на OFFNews има много паднали клони и пътуващи, тръгнали към София, са се връщали и са преминавали през обходните маршрути. През нощта в областите Монтана, Враца и Видин имаше множество сигнали за паднали на пътя дървета и клони. 

На брифинга беше и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, който се обърна към шофьорите да спазват мерките и да тръгват на път с хубави зимни гуми и спирачна течност, като подчерта и апелира да се пазят и пешеходците, а велосипедистите да се обозначават със светлоотразителни жилетки.

В момента пътят към Рилския манастир все още е затворен, а министърът каза, че има информация за частични свлачища на земна маса в Искърското дефиле и района на Монтана, но се отстраняват, без да бъдат затваряни пътищата. 

430 патрули ще се двийат по пътищата с включени сигнали, за да обозначат местата с опасност за движението. 251 пък са снегорините, които се грийат за почистването на пътищата. Те са снабдени с всичко неоходимо за обработка против заледяване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews