Правителството дава на концесия четири плажа за 15 години

OFFNews 11 октомври 2017 в 13:59 3410 0

Правителството дава на концесия четири плажа за 15 години
Министърът на туризма Николина Ангелкова на обиколка в Слънчев бряг

Правителството откри процедури за отдаване на концесия на четири морски плажа.

Процедурите се отнасят за морските плажове „Несебър – юг“, за който минималното годишно концесионно заплащане е определено на 247 497 лв. без ДДС; „Слънчев бряг – север“ – с минимално годишно концесионно заплащане от 1 375 662 лв. без ДДС; „Росенец – север“ – минимално годишно концесионно заплащане от 8975 лв. без ДДС; „Св. Влас – болницата“ – минимално годишно концесионно заплащане от 54 006 лв. без ДДС.

В края на 2016 г. правителството отне концесията на плажа в Слънчев бряг заради сериозни нарушения на условията на концесията. Основният проблем там беше голямото количество преместваеми обекти, които не влизат в договореното с държавата.

Концесионерите ще бъдат задължени да осигурят водно спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на плажовете. 

Концесионерите ще бъдат определени след конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на заплащането е определен съгласно приета от Министерския съвет методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове.

Критериите за формиране на комплексната оценка са съобразени с решение на правителството от 2016 г. за утвърждаване на минимални критерии при провеждане на конкурс за определяне на концесионер на морски плаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки