Почина Наим Сюлейманоглу, погребват го с почести

OFFNews 18 ноември 2017 в 14:20 11261 6

Почина Наим Сюлейманоглу

Почина олимпийският и световен шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу, съобщава Нова тв, като се позовава на кореспондента на БНР в Турция Нахиде Дениз.

По-рано тази седмица той претърпя по спешност операция на мозъка.

В края на септември Наим Сюлейманоглу бе приет по спешност в болница заради тежка чернодробна цироза.

На 6 октомври му бе извършена животоспасяваща трансплантация.

След трансплантацията на черен дроб олимпийският шампион по вдигане на тежести получи мозъчен кръвоизлив и се наложи да бъде опериран. 

Петдесетгодишният щангист е починал около 2.45 часа в болницата Мемориал-Атакьой.

Малко след съобщението за кончината олимпийския шампион по вдигане на тежести турският президент Реджеп Ердоган изказа публично съболезнованията си на семейството, на близките, на обществеността.

Ердоган лично се бе разпоредил за лечението на Сюлейманоглу. Той бе и първият, който го посети в болницата след извършената трансплантация на черен дроб. Очаква се турският президент да присъства на погребението на щангиста.

Сюлейманоглу ще бъде погребан в неделя в гробището Едирнекаплъ, където с почетен ритуал се погребват геройски загиналите, съобщи валията на Истанбул Васип Шахин.

Кончината на световноизвестния щангист потопи в скръб неговите близки, приятели, почитатели, спортните деятели, цяла Турция. Турските телевизии излъчват предавания за Наим Сюлейманоглу, предават ключови моменти от живота му - бягството от България, това че покойният президент Тургут Йозал изплати един милион долара на българската федерация по щанги и откупи състезателните му права, припомнят се състезанията и 46-те рекорда на малкия Херкулес, които 29 години останаха ненадминати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

6

поп Дръвчо

18.11 2017 в 22:47

п.п. а, да, и не е зле пак тези дето го ругаят на предател да вземат да кажат какво точно им дължи.

15914

5

поп Дръвчо

18.11 2017 в 21:54

Помня как разни отговорни другари се поболяха от мъка когато шампионът Наум Шаламанов забегна. Новините у нас бяха необичайно сдържани по въпроса, включително откъм критика по адрес на самия Наим. Всичко се отдаде на неукрепнал младежки дух.

Тези които го ругаят на предател им пожелавам да постигнат неговите успехи и да решат неговата дилема. Кокошка която снася златни яйца и чака първата травма за да се прибере някъде на треньорска заплата или пълноценен шампион, боготворен от цяла нация и приемливо заможен. По онова време сигурно е бил по-богат от целия български олимпийски отбор с все треньори, масажисти и партийно-милиционерски служители.