Почина бебе Делян, което трогна цяла България

OFFNews 13 януари 2017 в 10:57 39564 3

Бебе Дилян, което трогна цяла България, е починало вчера в Русе. Съдбата на бебето, което имаше тумор на гръбначния стълб, стана известна, след като майката се оплака, че от Фонда за лечение на деца бавят лечението на детето с бюрокрация.

Именно забавянето на лечението на бебето Делян стана повод за промени на ръководството на Фонда за лечение на деца и проверка на работата му. Въпреки промените и протестите, и до днес бюрокрацията във Фонда бави лечението на малките.

Тогава се събраха стотици дарения и хора, които поискаха да помогнат на едва 4-месечното бебе.

Преди два дни майката написа в групата, в която се събират дарения за бебето:

За последно ми се усмихна преди повече от месец. Беше една лека и измъчена усмивка, но все пак усмивка. Няма го вече онова дяволито пламъче в очичките му. Гледат ме две малки, измъчени оченца...две големи зеници,пълни със страх...

Болестта направи тялото му неузнаваемо...

Думите не стигат

Съболезнования на родителите и близките!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12040

2

Cufti

13.01 2017 в 12:04

Всъщност сте забравили да напишете, че всички лекари и от чужбина казаха, че няма какво да се направи, за да се помогне на детенцето и единственият вариант беше да стои в болница до края. Родителите решиха да си го приберат вкъщи да си е с тях, вместо да стои в болница. Нека почива в мир детенцето и се радвам, че неговото състояние помогна да се обърне внимание на този сериозен за държавата проблем и бъдещето на болните дечица.

12342

1

tarbuh

13.01 2017 в 11:56

Ужас :( Да почива в мир, милото