Побойникът от Овчеполци не съжалява за действието си, бил националист

OFFNews 18 април 2016 в 10:17 14773 50

Снимка btv

Ангел Калеев

Националистически подбуди и желание за защита на държавата са накарали 21-годишния Ангел Калеев да пребие и да заснеме на видео боя над 17-годишния Митко, който е от ромски произход. 

Случката се развива в пазарджишкото село Овчеполци, където живеят побойникът и жертвата му. 

От видеото, разпространено в социалните мрежи от самия Ангел, се вижда как насилникът е провокиран от думите на Митко, "че двамата са равни". 

Пред bTV Ангел споделя, че не съжалява за това и че искал да защити държавата. Именно управляващите са виновни за "това положение", смята побойникът. 

Митко и семейството му се появяват в Овчеполци преди 2 години. От малък работи като ратай в местна кравеферма. Никой в селото не може да каже лоша дума за него – описват го като честен и добродушен. Митко е отгледан без баща и практически почти сам издържа своите по-малки братчета и сестричета.

Ангел не изпитва вина. Споделя, че обича родината си и е готов да я защитава от циганския терор: „Националист съм. Защитавам гордо държавата си. Където ида съм отишъл, съм бил горд да кажа, че съм българин. Никога не съм го скрил. Независимо дали ни плюят по другите страни или ни нямат никакво уважение, аз съм горд да кажа, че и съм българин!”.

Допреди 3 дни Митко и Ангел не са имали никакви пререкания. Днес и двамата се страхуват да ходят по улицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша