Плевнелиев: Не одобрявам действията на летците и подкрепата на Радев за тях

OFFNews 29 октомври 2017 в 14:42 5718 7

"Категорично не одобрявам действията на летците. Това за мен оставя горчивото впечатление и неразбиране как функционира Конституцията. Не съм съгласен и с действията на държавния глава, който се опита да защити тези действия, които са поне с нагласата да бъдат противоконституционни”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за бТВ.

"Това остава горчивото впечатление в обществеността за неразбиране как функционира конституцията, войнишкият дълг на всеки един от нас към родината", каза той.

Плевнелиев не отрече, че във военната ни авиация има проблеми, но подчерта, че военните трябва да спазват своята клетва и дълг.

На въпрос дали чувства вина за състоянието на авиацията ни в момента, той заяви, че „всеки един политик трябва да чувства вина за състоянието на авиацията”.

Плевнелиев обвини настоящия държавен глава и за проваления координационен съвет по национална сигурност.

„Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството и основната вина за това носи президента”, каза той.

Според него държавният глава по-скоро играл ролята на еднопартиен, отколкото на надпартиен президент и резултатът бил печален.

Плевнелиев заяви и че българският народ е свидетел на тоталния провал на целия политически елит по темата с корупцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

29.10 2017 в 21:01

Стефан: Не се интересувам от мнението на Плевнелиев по никой въпрос, и не подкрепям разпространението на неговите изказвания.

9010

5

Nedialko Bakalski

29.10 2017 в 20:37

Не разбрах кой е мундьото на XR4, но във всеки случай не е Плевнелиев. Защото трябва да си поне малко Българофил, за да отсееш.

13214

4

XR4

29.10 2017 в 18:49

Не е лошо тоя муньо да прочете законите на държавата на която беше президент!

12010

3

Манилов

29.10 2017 в 17:08

Offnews, честно, защо му давате трибуна на този, хайде разбирам, че бил гостувал в бТВ, ама много важно. Така самият Плевнелиев започва да се взима на сериозно, внушава си, че още е някакъв фактор или мнение, в което трябва да се вслушваме, а честно казано ние се мъчим даже да забравим, че сме имали такъв човек за президент. Той бил искал да се изкаже, ми да се изказва у дома пред огледалото.