Пиян персонал и мръсотия в дом за хора с умствена изостаналост

OFFNews 02 април 2024 в 12:20 1860 2

Николай Рашков

Снимка Стопкадър: Нова ТВ

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков

Пиян персонал и мизерия установи внезапна проверка на кмета на Горна Оряховица Николай Рашков в дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово, предаде Нова ТВ. 

Рашков отишъл в дома с екип на полицията, за да види как се изпълняват служебните задължения и спазва ли се трудовата дисциплина. Внезапната проверка била в резултат на множество сигнали, включително и от служители. 

"Проверката беше извършена в петък със съдействието на полицията и координирана с областния директор. В двора на заведението бяха пуснати обитатели на дома, без никакво наблюдение и контрол", заяви кметът и уточни, че условията в сградата са били изключително лоши.

По думите му, след като едва намерили персонала в сградата, видът на служителите наложил проверка за алкохол. "Установихме трима употребили. Единият се оказа с 1,71 промила. Това беше потресаващо", допълни Рашков. 

Кметът обясни, че служителите са били "скрити" по стаите и намирането им е отнело време. 

"Оттук нататък следват кардинални мерки. Ще предприемем дисциплинарни уволнения и действия по пълен контрол”, категоричен е той И допълни, че знае за разследвания, които според него са "заметени". Агенцията за контрол на социалните услуги са откривали нарушения при проверки през годините. 

Районната прокуратура във Велико Търново се самосезира. Оттам съобщиха, че е образувана прокурорска преписка по случая и е разпоредена незабавна проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-690

2

nms

02.04 2024 в 16:01

Браво на кмета,
за такива хора и домове както и за стари хора нещата са потресаващи, изоставени от всички "бог високо, цар далеко"

22548

1

dolivo

02.04 2024 в 14:12

клоака безконтролна
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки