Пеевски: Отказах на Цветан Василев да го подкрепя за премиер

OFFNews 18 юни 2014 в 19:35 6270 48

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски

Цветан Василев не може да приеме, че отказах да го подкрепя и да бъда до него в амбицията му да стане премиер. Това заяви Делян Пеевски пред „24 часа“ като коментар на изказването на собственика на КТБ Цветан Василев. 

Аз със сигурност не се изживявам като властелин на държавата и с нито едно мое действие не се показвам като такъв. Обратното – наблюдавам, че с всички свои действия обаче г-н Василев показва, че тъкмо той се изживява като недосегаем властелин на държавата. Иначе как да си обясня публикациите в медиите, че е отпускал от КТБ кредити на свързани с него лица, които десетократно са надвишили размера на парите на държавните предприятия и българските граждани, които са му поверени, посочи Пеевски.

От пресконференцията на неговите директори ми направи впечатление признанието, че управляват чужди пари. Те наистина управляват чужди пари, но са го забравили и гледат на тези пари като на лични на Цветан Василев, допълни той.

Василев дава интервю някъде от чужбина и обещава да съдейства на българското правосъдие. За разлика от него аз не се укривам, а като съвестен гражданин се явявам, когато бъда призован по започналите проверки, коментира той.

По думите на Пеевски собственикът на КТБ не е можал да преглътне това, че не го е подкрепил в амбицията му да стане премиер.

Не го направих, защото той отдавна е загубил представа за времето, в което живеем, и премина границата между реалното и нереалното, каза Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков