Откриват на 1 юни разширената детска градина Лозичка в Лозенец

OFFNews 29 май 2023 в 13:43 1073 0

Константин Павлов

Снимка ДБ

Кметът на Лозенец Константин Павлов

Разширената детска градина "Лозичка" в Лозенец ще бъде открита официално навръх Деня на детето 1 юни.

По-малко от седем месеца след началото на надстройката градината вече е готова да приеме първите си деца през септември. Разширението, което е с размерите на една обичайна детска градина, е за 6 групи (около 150 деца).

“Разширението е първото от планираните три разширения на детски градини в “Лозенец”. Много съм щастлив, че успяхме да се справим в изключително кратки срокове и да осигурим така нужните за района допълнителни места”, заяви районният кмет Константин Павлов. 

Другите детски градини, чийто капацитет подлежи на увеличение, са 141 ДГ “Славейкова поляна” и 193 ДГ “Славейче”, където ще бъде добавен и физкултурен салон.

Разширената детска градина “Лозичка” се намира на улица “Розова долина 12А” в зона на групов архитектурен паметник на културата. В надстройката са използвани строителни технологии и материали от най-високо качество. Архитектурата ѝ е уникална, като отличителен елемент са нестандартно разположените прозорци и огромният прозорец на помещението за игра. Вътрешността на надстройката включва и остъклена зимна градина с прозрачен покрив, който осигурява светлина и възможност за отглеждане на растения от децата. 

“Районната администрация непрекъснато полага усилия да бъдат придобити и терени в кварталите “Кръстова вада” и “Витоша”, в които да бъдат изградени изцяло нови детски градини и училища”, каза още районният кмет Павлов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков