Откриват мотосезона в София

OFFNews 06 април 2024 в 11:20 1108 2

Снимка БГНЕС

Днес откриват мотосезона в София. Хиляди мотористи от цялата страна вече се събраха в столицата, съобщава Нова. Сборният им пункт е площад "Батенберг", по-късно с шествие ще се отправят до резиденция "Бояна". Очакваните промени в движението.

Жените мотористи - Сдружение "Lady Bikers MPowered Bulgaria" пожелаха успешен и безопасен мотосезон на всички. Те призоваха за намаляване на скоростта, защото, според тях, моторите са най-доброто лекарство.

"Откриването на мотосезона е много специален момент, с който искаме да кажем на всички водачи, че мотористите вече са на пътя. Най-честите травми и фатални инциденти се случват, когато шофьорите правят обратни завои, нашето послание е да се огледат и да бъдат бдителни", призова организатори на проявата.

През първите месеци на годината няма загинал моторист.

Движението за пътни превозни средства в района на площад "Батенберг" се очаква да бъде затруднено, информира Митко Рашков - президент на клуб "Джентълмени".

"20-ина хиляди моторa ще бъдем. Искам да се извиня на всички граждани на София и на гостите на София за двата часа, в които ще бъдем тук и ще бъде затворен площад Батенберг. Моля да ни извините, но днес наистина ще бъде празник за нас. Нека да го отпразнуваме заедно. Искам да я апелирам и да призова всички братя мотористи - моля спазвайте правилата за движение. Това ще бъде достатъчно да имаме един чудесен сезон за тази година", каза пред БНР той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

4I4ATA

06.04 2024 в 13:23

Пак ми надуват главата цял ден тия, до кога милицията ще толерира автомобили и мотори със свалени заглушители? Трябва сваляне на номерата на такива селяндури!

400

1

демотиватор

06.04 2024 в 12:45

Бях там в 11:30 като зрител, когато тръгнаха, след яко форсиране.
Първо бяха двама с байраци, после имаше голям камион със свирещ бенд на него, който тръгна отпред. След туй още един рокер със знаме, и накрая всички- страшно много!!
Саунда от безбройните машини беше невероятен, а и ефекта на самото едновременно тръгване- това никой не може да им го отнеме...! (ジ)
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews