Онлайн курс помага в подготовката за матурата по български и литература

OFFNews 08 декември 2021 в 15:00 962 0

Онлайн курс помага за подготовката за държавния зрелостен изпит по български език и литература след 12. клас.

Обучението в „М@турата“ започва на 10 февруари 2021 г. Курсът предлага дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия, съвети от психолог за справяне със стреса покрай изпита.

През януари издателство "Клет" кани дванадесетокласниците на безплатна пробна матура по новия модел на МОН с взетия до момента материал. Учениците ще получат обратна връзка за цялостното си представяне, включително и на отворените въпроси. Предварителната пробна матура ще е с отворен достъп на уебсайта матурата.бг на 15 и 16 януари 2022 г. и учениците ще могат да я попълнят в удобно за тях време.

Уроците в "M@турата" ще се провеждат два пъти седмично – всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч., от учителите по български и литература Веселин Геренов (73. СУ "Владислав Граматик" - София) и Владимир Игнатов (9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ - София). Всеки участник ще има достъп и до записи от срещите в случай, че иска да навакса или преговори наученото.

Психологът и психотерапевт Александра Алгафари ще съветва учениците как да се справят със стреса, което би им позволило да се подготвят ефективно, да са спокойни и уверени.

Обучението ще завърши с още една пробна матура, която ще бъде проверена от експерти оценители и ще даде реална представа на учениците за нивото на знанията им в края на курса.

Всеки може да се запише за курса М@турата, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент, които може да разгледате тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки