Обновяват над 50 000 кв. м. пешеходни пространства в Люлин

Изпълнява се най-мащабната програма за ремонт и изграждане на тротоари в София

OFFNews 02 август 2023 в 13:13 1350 0

Снимка

Над 50 000 кв. м. пешеходни пространства ще бъдат обновени в район "Люлин", съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет. Подновяването на настилката е част от най-мащабната програма за ремонт и изграждане на тротоари в София.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заедно с кмета на район „Люлин“ Милко Младенов обходиха преди дни ремонтиращите се тротоари в квартала, като този от булевард „Райко Даскалов“ до 97 СУ „Братя Миладинови“. Той е с дължина от 800 метра, широк е близо 3 метра и е с обща площ от 2500 кв. м.

След приемането на подобрените стандарти за градска среда, в кварталите на столицата тротоарите вече може да са и с асфалтово покритие.

„В район "Люлин" над 50 000 кв. м. пешеходни пространства ще бъдат обновени – това е площта, която доскоро се ремонтираше в цяла София за една година. С новата програма за обновяване на тротоарите осигуряваме 14 пъти повече настилки в общината“, коментира Георгиев.

Една трета от финансирането по програмата се управлява пряко от районните кметове. Предвидени са и средства за заплата за допълнителен човек във всеки район, който да следи за изпълнението на ремонтите, за да има по-строг контрол и добро качество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков