Мобилните камери не са незаконни

OFFNews 31 март 2014 в 14:52 2604 0

Няма дума, буква или препинателен знак, който да казва, че мобилните камери на пътя са незаконни. Решението на ВАС гласи, че мобилните камери не могат да издават електронен фиш.

Това коментира пред Нова телевизия бившия началник на Пътна полиция Алекси Стратиев. Коментарът му беше по повод глобата, която депутатът от Коалиция за България Явор Куюмджиев отнесе за превишена скорост. Червеният депутат е категоричен, че ще обжалва глобата, защото тя му е съставена на базата на мобилна камера. 

Алекси Стратиев обясни, че видеото от мобилните камери е доказателство в съдебната зала. "Надявам се депутатът да се извини официално”, каза още Стратиев. 

„В цялата страна има 20 стационарни камери и 135 мобилни, които издават електронен фиш, който ни изпращат по пощата. Върховният съд отмени електронния фиш. Но процедурата да те снимат и да те поканят, за да ти връчат фиша, остана. Прави се видеоклип и той се показва и в съда”, заяви от свая страна Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

И двамата бяха категорични, че мобилните камери могат да установят нарушение на пътя. По думите на Стратиев от финансова гледна точка покупката на една мобилна камера за една година се изплаща 5-6 пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!