Мнима кастинг агенция мами с обяви за статисти

Йоанна Димитрова 07 април 2017 в 11:28 21911 18

Мнима кастинг агенция пуска фалшиви обяви за статисти в социалните мрежи, като се опитва да убеди кандидатите да заплатят предварително за абонамент за услугата. Хваналите се на уловката изгорели с 20 до 100 лева, сигнализираха читатели.

Те се свързали с "агенцията", попълвайки формуляр в интернет. Последвали следните инструкции: "Първата стъпка е да заплатите наложения платеж от 20 лева при получаването на първия набор документи. Втората стъпка е същата, но сумата е 40 лева. Третият път отново се заплащат 40 лева. Преди всяка „доставка“ се обажда мъж, който ви убеждава, че всичко е наред и трябва да заплатите нужното. Крайната цел на тези плащания и документи е, че гарантират редовни участия и дават нужния код за чек, който „отключва 1200 или 2400 виртуални лева."

Една от потърпевшите от измамата, Борислава Борисова, попаднала на обява за деца модели и актьори. Няколко седмици след като е подала документите, се свързали с нея и са й казали, че е одобрена. Оттам се е започнало пращането на документи и наложените платежи. Още след първите документи жената разбира, че това е измама и спира да вдига телефона. Но те изпращат следващите документи, на стойност 40 лева. За лош късмет и двата пъти документите приема майката на Борислава, която дава парите.

„Усетих се, че има нещо гнило и успях да спра само до второто плащане. След това блокирах номера, от който ми звъняха. Има и други момичета, които са излъгани. Опитах се да потърся фирмата, но тя не съществува. В Търговския регистър присъства като активна компания, но информацията е оскъдна“, разказва Борислава.

Към нас се обърна и Марио Ангелов, измамен по същия начин. Фирмата използва същата фейсбук страница, като този път предлага на хора над 30 години да участват в реклами, филми и т.н. Марио разказва, че с него се свързали месец след като той е кандидатствал. Обясняват му, че е избран между всички желаещи и са му изпратили документи с наложен платеж срещу 50 лева. Следващите две стъпки са били отново документи с наложен платеж и двете срещу 30 лева.

От агенцията обяснили, че срещу тези документи и суми гарантирали, че всеки месец той ще има поне по 3 участия. Марио е успял сравнително навреме да прекрати изпращането на различни суми, но разказа, че негова позната също се е подлъгала и е изпратила 90 лева общо. Когато поискала фактура за сумите, последвали краясъци и обиди.

Ангелов казва, че всеки негативен коментар във фейсбук страницата бива изтриван.

Фирмата редовно сменя името, което ползва. За момента това става през сайта „www.bgtopstyle.com”. След като се свързахме с тях, от агенцията заявиха, че всичко е легално и законно и отказаха друг коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6005

18

SISI-белята

11.02 2018 в 17:40

И аз имах неблагоразумието да се регистрирам,но моя приятелка ме предупреди навреме и не отидох да си взема документите,които ми ги изпратиха по Еконт.Но какво ми се случи след 3-4 дена:Телефона ми започна да звъни и ми изписва кодове от-Англия,Германия и Литва,от най-различни номера.Звънят ми през 2-3 минути.Вдигнах,но те мълчат и сигурно чакат аз да ги набера.Не съм се обаждала.Един от номерата на телефона на измамниците е +359 89 640 5221 и отговаря лицето АЛЕКСАНДРА ПЕТРОВА,която ме уведоми,че съм приета.Казах й,че са измамници и да не ми пращат никакви документи,но въпреки това ми изпратиха,но аз не ги взех и започнаха да ми звънят от чужбина.За един ден ми звъняха над 20 пъти от различни номера,до този момент,като след всяко звънене ги блокирам и те не могат повторно да ме наберат от съответния номер,но явно имат неограничен брой карти,защото на всяко набиране,звъняха от различни номера.СЪЖАЛЯВАМ ХИЛЯДИ ПЪТИ,ЧЕ СИ ДАДОХ НОМЕРА.

8005

16

Rymsity Dimitrova

12.12 2017 в 16:37

Hora napravih si registraciq v myprofilebd.com poluchih deklaraciq I sertifikat dnes poluchih I mnogo stranen vaucher koito me moga da izpolzvam ako tova e izmama razbise nqma da ostavq neshtata taka iskam day razbera kakvo sledva spored tehnite neshta ako e izmama shte sujalqvat che sa se rodili

8005

15

Istilqna

31.08 2017 в 21:40

http://www.filmcastingbg.com/ Тези дали са същите,в момента им тече кампанията.....

8010

14

Veselin Lazarinov

11.07 2017 в 19:12

Пращах пари обща сума около 100 лева ... Но сега ще ги нагласим едно хубаво

8010

13

Veselin Lazarinov

11.07 2017 в 19:11

Тези са пълни измамници не им се връзваите а звънкаите на господари на ефира един път за винаги да приключат с тези измами ... И аз се вързах но благодарение на този саит вече не ..

8000

12

Manolcho Hristovcho

23.06 2017 в 11:25

milichka az sum navutre v tezi neshta vqrno e che navsqkade se plashta no trqbva da ima i realizaciq moga da kaja che tova koeto se e sluchilo s tezi hora e taka kogato ne si prouchil neshtata ne burzay sus zaklucheniqta

8010

11

жестоката истина

18.05 2017 в 11:56

Казано на кратко, фирмата е легална и работи законно. Нито един от жалващите се тук нямат основание да използват думата измама. В декларациите, които получават са описани точните стъпки и цени, които трябва да преминат. Всеки сам за себе си преценя, дали да го направи или не.

8010

10

жестоката истина

18.05 2017 в 11:49

Здравейте, скъпи неосведомени и непросветени люде.
Нека да започнем от самото начало. За съжаление страницата OFFNEWS.BG е от този тип новини /некоректни,непроверени/, казано на кратко фейк.
Думата мнима агенция не може да бъде използвана за заглавие, след като се вижда преснимания булстат в документацията и самото име на фирмата. Ако започнем по същество Борислава Борисова от град Перник с телефонен номер 0899820427 и адрес :Перник 2300 кв."Твърди ливади "15/16 е кандидатствала със снимката, която виждате в този профил за професионален модел. Сами може да си направите равносметката какъв човек създава този форум. Много ясно, точно са описани стъпките, които един човек трябва да премине, за да има профил в дадения каталог, който няма желание не прави стъпките, не ги преминава и съответно не ги заплаща. Не можем да разберем хората, които се жалват, дали са с психични отклонения или живеят на планетата Марс, защото навсякъде по целия свят, за да бъдеш модел, манекен, артист, певец

8005

9

Ivelina Tsonkova

15.05 2017 в 23:04

За съжаление, толкова ровех и търсих информация за bgtopstyle.com,но нищо не открих и когато видях колко партньори имат още повече се излъгах.Жалко аз до последно си плащах,и ужким сега ми казаха че чак август месец ще ми правят професионални снимки.Сега са под името myprofilebg.com
Сигнализирах в господари на ефира!
Дано да ги хванат тези мошеници...
 
X

Подкастът на OFFNews