Mъже с токчета на шествие срещу насилието над жени

ОFFNews 27 февруари 2014 в 12:50 10172 3

На 8 март мъже ще обуят обувки на висок ток, за се включат в шествие в центъра на София в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие.

Атрактивното шествие, което ще се проведе за втора поред година у нас, носи името "Извърви километър в нейните обувки" и е част от международна инициатива, на която OFFNews е медиен партньор.

То ще започне в 12 ч. от кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" в София. Мъжете ще изминат пеша на високи токчета разстоянието до ул. „Соунска“ и обратно до началната точка под звуците на песни на "Аеросмит". Победителите в състезанието за най-бързо изминати 40 метра в "нейните" обувки ще спечелят по два билета за концерта на "Аеросмит" в София. Те са осигурени от "София Мюзик Ентърпрайсис".

В световен мащаб инициативата печели все по-голяма популярност. Всяка година през март все повече мъже и техните семейства се присъединяват към шествието. По този начин месецът, в който се празнува Международният ден на жената, се превръща в период от годината, когато мъжете показват подкрепата си към жертвите на домашно и сексуално насилие.

Идеята на шествието е да привличе медийното и общественото внимание върху насилието над жени, като едновременно с това се набират милиони долари в помощ на кризисните центрове за жертвите.

На международно равнище инициативата "Извърви километър в нейните обувки" е започнала през 2001 г, а в България това ще бъде второто й издание.

Популярни българи ще са лица на тазгодишното издание на “Извърви километър в нейните обувки” у нас. Ето първите трима от тях, представени от организаторите на събитието у нас:

Драгомир Симеонов

Той е водещ - води радиопредаване, телевизионно шоу, рубрика в списание, умерено здравословен живот, и разбира се - води един второкласник на училище. Драго обича да открива хубавите истории, да ги пише и разказва, но най-вече - да бъде част от тях. Това е в основата на всичко, с което се захваща. Автор е на книгите "Амбалаж" и "100 парчета история". Драго ще бъде водещ на тазгодишното издание на "Извърви километър в нейните обувки", и ще ви чака на 8 март в 12 часа на ъгъла на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша".

Борислав Зюмбюлев

Главен редактор на в. “24 часа”. До 2012 г. е първи-зам.главен редактор на "24 часа" и на в. "168 часа". Борислав Зюмбюлев е завършил с отличие журналистика в Софийския университет, работил е в Студентската програма "Ку-ку", бил е журналист във вестниците "7 дни", "Подкрепа", "Денят", "Отечествен фронт", "168 часа". Бил е първи зам.-главен редактор на сп. "Сега". Създател е на телевизионната игра "Лабиринт", излъчвана по БНТ. Женен е за журналистката Паола Хюсеин и има 2 деца.

Ален Попович
Той е маркетинг мениджър на Social Me. Фирмата предлага практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook. Ален Попович прави успешни Facebook кампании за едни от най-големите фирми и марки на българския пазар - Vip Brother Bulgaria, Ариана, Технополис, Nikon, Фондацията на Димитър Бербатов, Chivas Regal, Chupa Chups, X Factor Bulgaria и над 50 други бранда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша