Малкият Байрям вече е на крака след трансплантацията

OFFNews 15 юли 2017 в 20:55 13578 8

Снимка бТВ

Малкият Байрям вече е на крака след трансплантацията, извършена в края на юни в клиника в германския град Тюбинген, когато баба му Селима му дари бъбрек, съобщи бТВ.

Историята на 9-годишното момче предизвика скандал в началото на годината. Той трябваше да замине за Германия още през февруари с осигурени средства за трансплантацията от Фонда за лечение на деца за трансплантацията.

В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването не разписаха необходимия формуляр за пътуването с мотива, че детето може да бъде оперирано у нас – в болница „Лозенец“ в София.

След обществен натиск Байрям все пак беше одобрен за лечение в чужбина и замина на 27 март за Германия с баба си, която беше донор на бъбрек, и дядо си, който е придружител.

Детето беше внимателно подготвено за трансплантацията и тя беше направена в края на юни. Лекарите успаха да спасят пикочния му мехур. Селима също се възстановява бързо след операцията.

Малкият Байрям е вече на крака, храни се нормално и може да пие вода, колкото иска, което беше и негова мечта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11925

6

FeldMarschal

15.07 2017 в 23:43

Значи оставяме родителите ни, бабите и дядовците ни - хората изградили държавата ни - да умират от липса на средства а плащаме операцията на ма*нгало турчеещо се дете. И въобще не ме интересува че е дете! И то като родителите и прародителите си няма да плати 1лв осигуровки и с нищо няма да допринесе за благото на народа. Точно обратното - докато е жив ще точи социалната система и ще обира нашите родители и нас самите! Крайно време е да се спре с тази порочна социална практика - не искам мойте данъци да ходят при ци*ганите. Искам аз да си разполагам с тях и аз да помагам на моето семейство в беда защото това са МОИТЕ ПАРИ.

12017

5

high

15.07 2017 в 22:47

до Рамбо,
По- скоро са вземали от държавата и са крали. Етнически особености. Кръстили го байрям, а чакат българите да го лекуваме....да си бяха заминали в анадола и турците да го лекуват.

12017

4

high

15.07 2017 в 22:45

До Симеон,
Точно към дете от този етнос, който тероризира хората, и с име байрям няма как да имам жал. Свършиха се болните българчета, че да жаля черен турчин??

12017

3

high

15.07 2017 в 22:44

Уффф че гадно черен. Какъв е този- нито името българско, нито боята, а се лекува с наши пари? Категорично съм против да се лекуват оркоподобните, с ислямски имена с наши пари. още някоя година и ще четем как убил, откраднал и т .н. Особености на черния му етнос. И що за човек трябва да си да си кръстиш детето Байрям? Да си заминават в Турция- там да го лекуват. кръстила го байрям и иска българите да й лекуваме орката.

7800

2

Симеон Симеонов

15.07 2017 в 22:14

До рамбо:

Е поне малко жал към детето нямаш ли?

21061

1

рамбо

15.07 2017 в 21:46

Хич не ми пука за Байрямчо. Нека да видим справка колко лева данъци и здравни осигуровки са платили неговите родители /опс, ама те го бяха зарязали/,баби, дядовци и т.н Изобщо ако поне един от родата му до 9-то коляно е платил поне 1лв. на държавата, тогава може и да се заинтересувам от съдбата му