Махат първите букви от регистрационните табели на автомобилите

OFFNews 03 юли 2018 в 08:05 31071 9

Махат първите букви от регистрационните табели на автомобилите

Регистрационните табели на автомобилите вече няма да започват с букви, които показват областта, в която е регистриран автомобилът. Това предвиждат законови промени, подготвяни от Министерството на транспорта, съобщава Нова тв.

По този начин автомобилите ще могат да бъдат регистрирани навсякъде в България и се предполага, че опашките за регистрации пред КАТ ще намалеят.

Промените предвиждат да бъдат разкрити частни пунктове за издаване на регистрационни номера, които ще бъдат контролирани от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Таксата в тези частни пунктове ще бъде определяна от държавата.

С премахването на регионалния принцип на номерата ще се позволи на шофьорите да регистрират колите си във всяка точка на страната, без да се ограничават до града, в който живеят.

Няма да е необходимо да се сменят регистрационните табели на автомобилите, които вече са регистрирани в България.

Предвижда се да бъде въведен и един талон, който да обедини сега съществуващите малък и голям. Той ще е с чип и ще носи цялата информация за автомобила. Ако промените бъдат приети, ще влязат в сила след около година.

До месец пък при годишния технически преглед на автомобилите няма да се изисква хартиен документ за платен данък. Изрядността на шофьорите към бюджета ще се проверява по електронен път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6015

9

tkrastanov

04.07 2018 в 08:33

Хората го правят, да му е удобно, да не си губи цял ден в КАТ, и пак пищи. Дай ти предложение как да се направи, или знаеш само да плюеш. А, извинявай, сега разбрах, всичко щеше да е хубаво, ако не идваше от Тиквата, но понеже е от него, трябва да се плюе. Яко ви е бръкнал отзад на вас комунетата, или сте поредните тролове, за които не е важна новината, а да да плюят по всичко различно от тях. Жалки сте!!!

6015

8

tkrastanov

04.07 2018 в 08:23

Георги Бонджов,

Ти нормален ли си???

23293

7

Стефан

03.07 2018 в 22:03

А кога ще махнат пълният член? Главните букви? Собствените имена? Препинателните знаци?
Верно е време за избори. Но ИЗБОРИ.
Лудница. Без доктори.

9026

6

Георги Бонджов

03.07 2018 в 16:20

Не бързай да се радваш. Благата вест обикновено се сервира в последният момент, когато вече си в ръцете на системата и няма къде да бягаш. Освен от абсурдистан някъде навън. То това е и една от целите на няколкото петилетки "реформи". Да се изгонят, или уморят хората, които ако се решат, биха могли да променят картинката, ако трябва и носейки тиквите на политиците, забити на колове.

6015

5

tkrastanov

03.07 2018 в 16:13

Георги Бонджов,
Сега безплатни ли са?
И ако беше чел и статията, освен заглавието, щеше да разбереш, че опорката ти издиша, справка:
"Няма да е необходимо да се сменят регистрационните табели на автомобилите, които вече са регистрирани в България."

9026

4

Георги Бонджов

03.07 2018 в 14:47

Да не би пак някой близък на Бай Хуй или на Цвък, с фирма участваща в изработката на табели за автомобили да е прегладнял за поредният вагон с пари, който водачите и/или притежателите на МПС-та, ще бъдат принудени с държавен терор да изсипят в неговите сметки?

14469

3

случайно прочетох

03.07 2018 в 13:24

И за перничани ли ще се отнася?
Струва ми се рисковано.Сега поне внимавам, давам им път, а после как да разбера?Само по марката на автомобила ли или ще имат винкел на стойка на тавана на автомобила?

8014

1

bay vi onq

03.07 2018 в 12:02

Данъкна автомобила се определя от мястото на регистрацията му. Като отпадне, ще значи ли, че и данъка за едни и същи автомобили ще се изравни?
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша