Лиляна Павлова: Трябва да спрем да говорим за корупцията. Има я във всички държави

OFFNews 11 януари 2018 в 09:11 16837 16

Всеки ден, това е тенденция и стратегия, на всяко едно предаване, независимо по коя тема, се споменава думата корупция. Трябва да спрем. Сами се принизяваме по този начин. Това заяви министърът по европедседателството Лиляна Павлова в сутрешния блок на бТВ.

На забележката на тв водещия Антон Хекимян, че корупцията е факт, министърът отговори:

"Тя е факт във всички държави".

Павлова коментира и насрочените за днес протести и великодушно разреши на хората да протестират:

"Нека протестират, ние сме демократична държава, няма какво да крием, всеки има право да изрази мнение, след като е решил, че точно днес е денят."

По думите ѝ броят на днешните протести в София вече е набъбнал до 11 и се пошегува, че това е знак, че „искаме да дадем най-доброто от себе си“.

"Дали няма малко да се припокрият и взаимоизядат? Има го и този вариант. Но щом искат да протестират, нека. Дано Европа успее да разграничи кой протест за какво е и колко са хората. Това е малко като да се оплачеш на арменския поп", заяви тя.

Според нея „е прекалено“ да се протестира в момента за проблеми във вътрешнополитически план, но отново заяви:

„Нека протестират. Председателството не е нито на правителството, нито на някой от нас, нито мое лично, то е на всички българи“.

По думите ѝ тези демонстрации, заедно с криминалните инциденти от последните дни, са вътрешен проблем и те няма да повлияят на имиджа ни пред гостите за европредседателството.

Павлова посочи още, че опитите за дискредитиране на правителството по директен и индиректен начин са факт.

„То очевидно е политическа заявка на опозицията. Но дискредитирането на правителството самоцелно носи изключително негативен отзвук върху държавата“, посочи Павлова.

Помолена да коментира убийството на бизнесмена Петър Христов тя посочи, че „прикачването му към председателството, търсенето на дълбока конспирация е контрапродуктивно“. И призова да оставим органите да си свършат работата.

Спокойствието и сигурността на държавата не са под въпрос и не трябва да се насажда притеснение. Нека не всяваме паника, призова Павлова.

"Спрях да се изненадвам, използват се всички начини за дискредитиране. Предлагам да фокусираме усилията си в нещо позитивно", каза още тя.

Министърът изтъкна, че за официалното откриване на българското европредседателство у на идват и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, заедно с еврокомисарите.

"Това не се случва на всяко откриване и е знак за подкрепа", посочи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12488

13

pironaga

11.01 2018 в 13:32

има корупция --> има проблем --> говори се за него

няма корупция --> няма проблем --> не се говори

8167

12

mimitooooo

11.01 2018 в 11:29

До #11
И аз това се чудя! И по принцип, как тези стави издържат телесата им от по над 100 кг.! Това е нечовешко натоварване за всички органи! Те са за предаванията по TLC, посветени на ужасно дебели човекоподобни!

23293

10

Стефан

11.01 2018 в 11:04

Бе госпожа, корупция има още при маймуните. Даже в стадата на опашатите, което значи че наистина е природно явление при всички примати, не само при висшите. Заключение на биолозите, не на гавраджиите от кръчмата.
А проблемът е не в корупцията изобщо, за нея икономистите пък, са сметнали, че е двигател на 10 - 15% от икономиката в "нормалните" държави. Проблемът е, че по нашите земи тя се е превърнала в ЕДИНСТВЕН модел на обществените отношения, и че някой се опитва да я изкара хубаво нещо.
Така че, каузата ти е незащитима.

6947

9

theprofet

11.01 2018 в 10:53

Краси, описаните от теб икономика и външен дълг са от ранната демокрация, след голямото разграбване.
Десе се постара тъпунгери като теб да повярват, че бай Тошо е виновен за това.
Двамата с Крушата май сте представители на Г80?!?

6947

8

theprofet

11.01 2018 в 10:45

Грух, грух...

20699

7

Новак

11.01 2018 в 10:11

#5, не им личи на управляващите да са се притеснили много - продължават спокойно да си крадат. Лошото е, че и народа им свикна и прие това като нещо нормално. Следващата стъпка наистина е и да спре да се говори.
Ние така сме карали 500 години, след това още 45, Та един Боко ли няма да изтраем да ни такова. Изобщо ние сме един много търпелив народ - търпеливи почти до тъпоумие.
 
X

Да помогнем на украинските деца!