Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Контрапротест: Оставете ни на мира с вашите павета

OFFNews 04 юли 2017 в 15:41 8897 6

Темата за премахването на паветата от бул. "Прага" е на път да се превърне в сага на противопоставяне като с правителството на Пламен Орешарски, когато имаше протести и контрапротести. 

След като от Гражданската инициативата за обществен релсов транспорт поискаха паветата да останат, тъй като били "културна ценност от местно значение" и само да бъдат пренаредени качествено, във фейсбук се появи събитие "Оставете ни на мира с вашите павета!"

"От 5 години е обявен ремонт на бул. "Прага", който включва премахване на паветата - шумна и мръсна настилка. Когато ремонтът най-сетне започна, се намериха активисти да протестират против концепцията, позовавайки се на спорна заповед на министъра на културата, подписана след обявения ремонт. Както на "Дондуков", никой не пита живеещите наоколо как спят и какво дишат. Но преченето е национален спорт с много състезатели!", пише създателят на събитието.

Според заявилите участие този столичен булевард е ключов, тъй като по него се стига поне до 3 болници и само който не е возил пострадал по павета не може да си представи какви нечовешки болки предизвиква всеки скок по павираната улица.

"Не може 20 хипстъра да ни налагат как да живеем", гневни са други живущи в района на Петте кьошета.

Контрапротестът срещу паветата е насрочен за утре в 19 часа - по същото време, когато там се събират и активистите за запазване на досегашната настилка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

04.07 2017 в 18:37

Ма ей го че има. Щото като идат на село, все някой ще ги хване да свършат поне нещо. А тука все некой ще кихне за бира за вечерно протестуиране, феисбуково групиране, и блогерство. Кат нема кинти за море - и по градинки и зебри става.

23293

4

Стефан

04.07 2017 в 17:28

Същите павирани мозъци, пищят до бога за чистотата на въздуха. А него не го цапат ауспусите на колите. Цапа го праха от гумите, които се трият. И от велосипедните гуми, при това повече. И от подметките на китайците кецове, които също се трият.
По паветата - МНОГО повече, отколкото по асфалта.
Давайте нататък, хипстърчета, измислете друго аргументче, освен "махленско културно наследство".

29585

3

Izalina

04.07 2017 в 16:54

Абе от павета до павета има разлика. Както и от асфалт до асфалт. Като добавим и изключително ниското качество на полагане и поддръжка и на двете у нас, асфалтът е по-малкото зло, откъдето и да го погледнеш.
"Борис" и "Баучер" кога?

10571

2

Hissarion

04.07 2017 в 16:24

Наистина са досадни тези павета. Който желае толкова да има калдъръм, да си прави на село.

7705

1

gogule

04.07 2017 в 16:13

Сега вече на някой да не му стана ясно защо в ада българския казан никой не го пази ?!
 
X

Подкастът на OFFNews