"Който заплашва президента на Република България Румен Радев, ще бъде ликвидиран на място!", предупреждава фалшива страница на армията

ОFFNews 20 януари 2017 в 15:25 34277 27

Снимка БГНЕС

Facebook страница, посветена на българската армия, разпространява призиви за избиване на противниците на новия президент Румен Радев и борба със сила срещу американското влияние в България. 

От страницата "Българска армия (БА)" искат да противодействат на Съединените щати - или "Съединените терористични щати", както ги наричат те - които според тях имат за цел да дестабилизират страната ни. 

В гневна публикация администраторът на страницата се обръща към директора на фондация "Америка за България" Нанси Шилър, обвинявайки я, че Щатите се месят в България от два века. Затова от групата призовават за "контрадействия пред американското посолство на Съединените щати в случай на опит за дестабилизация". 

"Който заплашва президента на Република България Румен Радев ще бъде ликвидиран намясто!", се казва в публикацията от 19 януари. Освен това от страницата приканват три бригади да изпратят поне по един автобус с униформени, за да докажат, че са български генерали като Румен Радев,  а не "американски подлоги". 

Заплахите се появяват само ден след като автор, близък до директора на Руския институт за стратегически изследвания генерал Леонид Решетников, публикува в РИА Новости обширен коментар, в който твърди, че американски фондации планират да свалят от поста му новоизбрания президент чрез протести и безредици с платени провокатори. 


"Ако протестърите се опитат да дестабилизират България , то това ще е идеална възможност да избием враговете на Родината ни! Гответе се за война, ако искате да съхраним стабилността в България!", приканват в същия войнствен тон анонимните. 

Опитите за убеждаване не спират в общи заплахи, защото в подкрепа на тезата си страницата с над 58 хиляди харесвания дава и конкретни дати на организирани протести. Цитирайки свои източници, върлите защитници на Радев казват, че на 22 януари се готвят протести срещу него.


"Имайте готовност на 22-ри въоръжени буквално да изтребим врага на България", заявяват от страницата, допълвайки че "физическото изтребление на либералите е конституционен дълг на всеки българин". Според техните изчисления Радев е подкрепен от 90% от гласоподавателите и не може 5% да решават съдбата на останалите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

43

aviatora

21.01 2017 в 19:58

ПЪЛНА ПОДКРЕПА!!!

18551

37

Нострадамус

20.01 2017 в 20:28

Ченгеджийската машина на ГЕРБ отново работи безотказно. Безброй са арсеналите на Боросов и Цветанов да манипулират обществото.

18551

35

Нострадамус

20.01 2017 в 20:26

Долна и подла герберска провокация.