Какви са заплатите в КЗК? Отговорът на комисията

OFFNews 19 ноември 2015 в 16:34 5024 2

Комисията за защита на конкуренцията отговори на въпросите на депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров, Петър Славов и Вили Лилков какви са заплатите, принудена с решение на съда.

Въпросите са както за размерите на основните възнаграждения, така и за изплатените бонуси в периода 2014-2015 г.

Депутатите поискаха тази информация на 17 юли с писмо до КЗК по Закона за достъп до обществената информация и получиха мълчалив отказ. КЗК беше осъдена за мълчаливия отказ и принудена да даде информацията.

От отговора на комисията става ясно, че възнагражденията на председателя на КЗК е в размер от 90 на сто от основното месечно възнаграждение на председателя на Народното събрание. Заместниците му са получавали 95% от неговото възнаграждение, а членовете на КЗК - 90% от заплатата на председателя на комисията.

"Любопитното е, че КЗК изрично декларират, че не са получавали допълнителни възнаграждения за 2014 и 2015 г. При това положение е странно, че толкова упорито не искаха да отговарят на нашите въпроси. Явно, за да разберем къде е истината ще се наложи същия въпрос за изплатените бонуси да бъде зададен и към новата комисия.", коментира Мартин Димитров.

"Надяваме се след прецедентът. който създадохме, регулаторите вече да отговарят на граждани по законоустановения ред, без да е нужно да се стига до съда", заяви Петър Славов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки