Инвалидна количка, дадена от държавата, осакати дете

OFFNews 22 май 2017 в 11:17 3505 4

Снимка Нова тв

Дете е получило тежко увреждане от инвалидна количка, дадена му от Агенцията за социално подпомагане. Майка му Красимира Обретенова е изпратила писмо до Нова телевизия, в което обяснява за случая.

На 10 години нейната дъщеря получава инвалидна количка от социалните служби, вследствие на която получава тежко изкривяване на гръбначния стълб - сколиоза. Детето е подложено на операция, която се поема от Фонда за лечение на деца и струва 35 хиляди лева.

След това приятел на семейството дарява на семейството и на детето нова количка, която струва 7000 лева и която детето и в момента ползва. 

                                              

Новият социален министър Бисер Петков коментира, че е запознат със случая и обясни: "Конкретно за този случай – самата оценка на тези медицински изделия според нуждите на всяко дете с увреждане трябва да се извършва от медицински специалисти в Министерство на здравеопазването, защото в момента това се прави от социални работници, които нямат такава квалификация. Затова се е получило, че на това дете е предоставена количка, която не отговаря на нуждите му". 

Петков обаче добави, че това не е единственият случай и смята да заложи тази промяна експертите от Министерство на здравеопазването да правят тези оценки за в бъдеще. По повод исканията на родителите на деца с увреждания Бисер Петков каза, че в социално министерство ще се дискутира какво може да им осигури държавата и какво може да си позволи, за да подобри условията им на живот. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

4

Севтопол

10.06 2017 в 12:48

Бойко постоянно ви е в устите. Или "бойковия" – не знам как е по-правилно. Всъщност знам. Едно време , когато бяхме деца, сме играли и една кофти игра – кой ще се изплюе по–надалече.Ама вие не сте ли малко големички за нея?

13507

3

Е, стига де. Гледайте положително, Дядо Бойко ви даде:
МАГИСТРАЛИ, МЕТРО и ММА!!!

12392

2

мгергов

22.05 2017 в 11:44

Е тва не е истина просто!

17156

1

aviatora

22.05 2017 в 11:23

Санираните блокове на банкянския тигър протекоха, а сега и децата на България избиват с негодни колички за хора с увреждания.