Грешка в заявленията за 1 клас, всички ще могат да кандидатстват за занималня

OFFNews 07 юни 2022 в 12:10 1303 0

образование

Снимка Архив

За техническа грешка в заявленията за запислане на първи клас сигнализираха Offends родители. Генерираният формулялр на класиранете първолаци показва, че те ще учат в полудневна форма на обучение. 

Грешката ще бъде отстранане при записването на децата в училище, предупредили сме всички директори в София, за да не бавим процеса след първото класиране вчера, увери главен експерт в дирекция "Образование" на Столична община Нели Манчева. По думите й става дума за техническа грешка, но тя няма да остави първолаците без занималня. 

Почти всички родители искат децата им да учат в целодневна форма на обучение, увери Манчева. Тя призова родителите, които се нуждаят от пояснения за заявленията, да се свържат с дирекция +Образование"

Още вчера, след като бе обявено първото класиране за прием в първи клас, родители са информирали за проблема в СО. Отговорили сме на всички, които се обърнаха към нас, обяснили сме на всички, че при записването ще бъде изправена техническата грешка, каза още пред Offends Манчева. 

Срокът за записване на ученици в първи клас е до края на работния ден на 17 юни. 

--

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки