Глобиха петима абитуриенти за ''висене'' през прозорците на джип

Диана Варникова 28 април 2022 в 14:19 1447 0

Пет акта заради „висене“ от прозорците на джип са съставени на младежи от Пазарджик, които са абитуриенти тази година. Глобите са по Закона за движение по пътищата. Санкциониран е и шофьорът на автомобила-нарушител, съобщи говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Той уточни, че вчера в социална мрежа е била публикувана снимка на група младежи, "висящи" от прозорците на движещ се джип по улиците на Пазарджик.

След като разбрали за публикацията, служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик изяснили какво се е случило, установили самоличността на водача на автомобила и на пътуващите с него.

От полицията в Пазарджик припомнят на всички, завършващи училище абитуриенти, че движението по улиците по подобен начин крие много рискове за техния живот и здраве, за здравето и живота на останалите участници в движението. Винаги сме подкрепяли разумната младежка еуфория и приповдигнато настроение от успешното приключване на средното си образование, но няма да бъдат толерирани нарушения на правилата за безопасност, категорични са органите на реда. Те се обръщат към всички родители за повече контрол над тийнейджърите по време на управление на моторни превозни средства. От полицията апелират и гражданите към бдителност. Ако станат свидетели на подобни случаи при възможност да ги документират с мобилните си телефони, а след това незабавно да известят органите на полицията по местоживеене или да подадат сигнал на телефон 112.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки