Французинът, чиито снимки използва Спас-Александър: Не го познавам, шокиран съм

OFFNews 24 октомври 2017 в 20:59 4915 1

Французинът, чиито снимки използва за профила във Фейсбук Спас Василев, с който са извършени измами, обяви, че не познава българина. 

Александър Мартинез е разбрал от приятели за случая и е бил шокиран. 

"Мои приятели, които работят във френски медии, видели репортаж по телевизията тук и ме разпознали. После и аз видях този репортаж", разказа Мартинез пред Нова телевизия. 

Той обяви, че е подал жалба в полицията. Тъй като работи в авиосектора, а случаят е свързан със замолетни билети, се е наложило да дава обяснения в работата си. 

"Получих толкова много обаждания. Семейството ми беше толкова изненадано. Никой не е очаквал подобно нещо", допълни французинът.

"Напълно възможно е да сме се засекли някъде. Знам, че той казва, че е живял и учил във Франция. Е, аз не съм учил във Франция, така че... Казвам ви, не познавам този човек, но не изключвам възможността някъде да сме се засичали", казва Мартинез.

По-рано днес Софийският градски съд остави в ареста Спас Василев. Той е обвинен за измама за 490 лв. от 2012 г., заради която е бил обявен за издирване. Към това са прибавени 3 преписки, включително за последните измами, след които случаят стигна до медиите. 

По тях той няма обвинения, но съдът прие, че трябва да ги вземе предвид, защото те показват, че е развивал еднотипна престъпна дейност. 

По време на първото заседание по делото адвокатът на Спас Василев обяви, че клиентът му не се е занимавал с измами, а е искал да помага на хората. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови