Форумът Empatheast започва днес с изложба в центъра на Пловдив

OFFNews 13 ноември 2014 в 14:42 2092 0

Първият по рода си в България и на Балканите форум за социални иновации чрез емпатия Empatheast започва днес с изложба в центъра на Пловдив.

Официалната програма на форума започва на 14 ноември и продължава до 16 ноември. Още днес обаче жителите на Пловдив и гостите на града ще могат да видят изложбата „Сетивно“, която ще е разположена на ул. Княз Александър I Батенберг, непосредствено до Градска художествена галерия „Фабрика за идеи“.

Изложбата е поредното креативно предизвикателство в рамките на форума. „Сетивно“ е необикновено творческо изследване, в което участват четирима незрящи и един фотограф. Чрез серия от уъркшопове, професионалистът обучава незрящите на работа с аналогови фотоапарати. Всеки участник сам избира какво и как да фотографира, като за целта, използва единствено своите усещания за пространство и атмосфера, обясняват организаторите.

На 14 ноември (петък) официално ще бъде поставено началото на Empatheast. Програмата включва десетки събития, будещи гражданския потенциал за промяна – от неформални срещи, през лекции, игри, инсталации в градска среда, работилници, World Cafe, партита, въздушна акробатика до плейбек театър и много други.

Регистрациите започват на 14 ноември, петък в 8.30 ч, като първия ден ще протече в Дом на културата „Борис Христов“, а гостите на събитието ще участват в „Провокации“, когато чуждестранните лектори Симон Шол, Хюс Хайсен, Ралф Бьолке, Джейсън Нарди, Патриша Мънроу и др. ще влязат в колаборация за промяна с присъстващите и заедно ще обменят идеи за подобряване на системите в образованието, етичното финансиране, управлението.

Вторият ден ще премине под надслов „Колективна интелигентност“. Пространството на Драматичния театър ще смеси визията на българските и чуждестранните лектори с ентусиазма на присъстващите, за да се предизвика смелостта за сътворяване на социални иновации отдолу-нагоре.

Трети ден е отреден за обобщение. В „Действие за промяна“ се синтезира информацията и се обобщават резултатите, за да се намерят визиите, които могат да покълнат за реализация в обществото и да допринесат за развитието на общности, градове, региони и на света като цяло.

На 14 и 15 вечерта пък посетителите на форума ще могат да присъстват на танцувалната част от Empatheast. В двата последователни дни с отворен вход „Тотал спорт“ и кино „Космос“ ще очакват всички, които имат сили за вечерен нетуъркинг с музика и питиета.

Повече информация за инициативата можете да намерите на сайта на EMPATHEAST или на Facebook страницата на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки