Експерт: Убийството на Петър Христов е преразпределение на бизнес територии

OFFNews 08 януари 2018 в 21:17 403872 6

Убийството на бизнесмена Петър Христов е поредното за преразпределение на бизнес територии. Това заяви в интервю за "Фокус" проф. Николай Радулов, водещ експерт на националната сигурност по повод убийството  на бизнесмена. 

Христов беше застрелян с осем куршума пред офиса си тази сутрин и по-късно почина в болница. 

По думите му убийството на моделиера Александър Антов, извършено на 9 януари 2016 година, пък е било знаково за процеса - как ще се преразпределя вече натрупаният легализиран, съществуващ и уважаван капитал преди спирането на еврофондовете през 2020 година.

Радулов подчерта, че тези убийства нямат за цел да ударят държавата, но я улучват, защото тя е дискредитирана от случващото се. 

"Сега, с намаляване на евросредствата, защото те не са безкрайни, ще има преразпределение на съществуващите пари. Средствата, с които ще могат да оперират такъв тип хора, ще бъдат доста ограничени в рамките на държавния бюджет и битката за всяка поръчка ще бъде много люта. Така че, познавайки нашата действителност и виждайки как МВР се разглобява на съставните си части, според мен най-лошото още не е дошло", смята експертът.

"Първият изстрел" по този капитал беше по моделиера Антов – КРИБ тогава даде ултиматум на правителството да разкрие убиеца, съответните служби декларираха, че са по следите му, но нищо не се случи – нито КРИБ продължи с протестите си, нито убиецът беше намерен. И едно друго съмнение, което съществува в хората – сегашният закон за борба с корупцията изглежда като инструмент за преразпределяне на средствата", коментира той.

Според него проблемът на криминалните и специалните служби у нас е липсата на агентура. Експертът опроверга данните, че през последните години агентурата се е удвоила и дори утроила, като уточни, че всъщност се е разпределила върху два пъти по-малко хора.

Той предупреди още от опасността от радикализация заради безсилието на МВР да събере доказателства при такива случаи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

09.01 2018 в 06:28

Да, а заявлението на г-на Радулова по въпроса, звучи съвсем смислено. Януари започна, в началото на юли, вероятно ще видим предсказаното.
Чисто интуитивно му вярвам.

23293

4

Стефан

09.01 2018 в 06:21

А ти с какво се занимаваше през 96-та?:) Та знаеше за мутрите?
Баба ти ти переше чорапите, и ти пееше песни за тях ли?
Тогава и аз го играех мутра, тебе не те помня. Ти на кого си бил прислуга, а лизачо?

20696

3

Новак

09.01 2018 в 04:12

#1, много по-лошо и страшно е от 1996-та. Тогава макар и безсилна държавата не беше мутризирана. След почти 10 години на власт Тиквата наложи мутренското като манталитет и начин на управление., а тъпия мат’рял му се радваше като спасител. От друга страна, тъй като е послушен и сервилен, “братските” Меркел, Юнкер и другите бюрократи го подкрепят.
Боко разрушава основите на дъжавността. Този ще нанесе вреди, които няма да можем да оправим десетилетия след него. Това всъщност прави всяко комунистическо управление.