ДЗИ отвори врати за децата на служителите си

OFFNews 14 ноември 2014 в 12:12 2348 0

Снимка ДЗИ

ДЗИ организира ден на отворенита врати за децата на служителите си. Това се случи в рамките на инициативата "Гордея се с труда на моите родители".

Деца на служители, на възраст от 5 до 12 години, имаха възможността да се запознаят с различните професии в една застрахователна компания, да разберат какви лични качества, знания и умения трябва да притежават, къде и как могат да ги придобиват и развиват. Стремежът на ДЗИ бе да покаже на децата реална работна среда, да ги срещне с професионалисти и да видят в друга светлина работата на техните родители, както и приносът им за развитието на компанията.

В рамките на деня децата разгледаха централата на ДЗИ, научиха какво представлява застраховането и колко много и различни професии съществуват и са нужни за функционирането на една застрахователна компания. След въвеждащата част децата видяха на практика как се случва продажбеният процес по сключване на застраховка,как се определя застрахователна стойност на автомобил, как се прави агентски отчет,посетиха дирекция ИКТ, с изненада откриха, че в ДЗИ има лекар и лекарски кабинет.

В програмата на деня беше включен и друг ключов елемент от застрахователния процес– обслужването на клиентите при настъпила щета. По този повод, децата на колегите посетиха най-големия център за обработка на щети на ДЗИ в София, където им бе обяснено защо и как се случва на практика обслужването на клиента. На края на обиколката малчуганите получиха задача лично да направят оглед на автомобил и да заснемат щетите по него.

Част от деня на децата премина съвместно с колегите от СИБАНК, които също участват в инициативата. Така, децата на двете компании посетиха обществения трезор на банката, видяха машините, с които се извършва броенето на пари, научиха как да разпознават фалшиви банкноти и видяха какво се "крие" зад един банкомат.

Денят завърши с много положителни емоции, както от страна на децата, така и от страна на родителите и служителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки